r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Kamer neemt afscheid van 70 vertrekkende leden

woensdag 29 november 2006, 16:07

De Tweede Kamer heeft afscheid genomen van 70 leden die vrijwillig of gedwongen niet terugkeren in de nieuwe Kamer die morgen aantreedt. Voorzitter Weisglas, zelf één van de leden die afscheid nam, sprak alle vertrekkende leden met een kort persoonlijke woord toe.

Onder de vertrekkende leden zijn minder bekende en bekende leden. 'Backbenchers' die niet terugkeren, zijn bijvoorbeeld Johanneke Kruijsen (PvdA), die onder meer een internationaal congres in Den Haag organiseerde over duurzame ontwikkeling in steden, het VVD-lid Arno Visser, die het onderzoek leidde naar het TBS-stelsel, Fenna Vergeer (SP) die onder meer zitting had in de enquêtecommissie Srebrenica, en Antoinette Vietsch (CDA), die zich zeer heeft ingezet voor verbeteringen in de zorg en het verminderen van de problematiek van de wachtlijsten.

Van de bekende leden die afscheid namen, kunnen worden genoemd de oud-fractievoorzitters Jozias van Aartsen (VVD), Lousewies van der Laan (D66), Boris Dittrich (D66), Mat Herben (LPF), Hilbrand Nawijn en Joost Eerdmans en de ervaren parlementariërs Bert Bakker (D66), Siem Buijs (CDA), Henk de Haan (CDA), Pieter Hofstra (VVD), Ella Kalsbeek (PvdA), Ursie Lambrechts (D66), Saskia Noorman (PvdA), Bibi de Vries (VVD) en Klaas de Vries (PvdA).

bron: PDC

 

Terug naar boven