r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

23-jarige Poolse ontwerper wint de EU-Logo wedstrijd

donderdag 19 oktober 2006

Op 25 maart 2007 viert de Europese Unie de vijftigste verjaardag van de ondertekening van het verdrag van Rome. Om deze gelegenheid luister bij te zetten, werd door de EU-instellingen een wedstrijd voor jonge kunstenaars en ontwerpers uitgeschreven. Het doel was om een logo te ontwerpen dat het karakter van de EU-samenwerking en de toekomstige richting van de Unie zou weergeven. Het initiatief heeft meer dan 1700 jonge ontwerpers geïnspireerd om een ontwerp in te leveren.

Een jury waarvan de vice-voorzitter van de EU, Alejo Vidal-Quadras en de Commissaris Margot Wallstrom deel uit maakten, kozen het winnende logo en twee andere finalisten.

"Verschillende lettertypes, tekens en kleuren symboliseren de verschillen in de EU, maar ik wilde aangeven dat wij ondanks deze verschillen in harmonie met elkaar kunnen leven," zei kunststudent Szymon Skrzypczak, toen hij zijn winnende idee beschreef.

Volgens Vidal-Quadras, "geeft het succes van deze Logo-wedstrijd in heel Europa aan, dat het vertrouwen dat wij in jonge mensen hebben, om samen met ons het Europa van de toekomst te scheppen, geheel terecht is."

Het winnende logo wordt in alle officiële EU-talen vertaald. Hierbij zal zowel de spelling van elk land worden gehandhaafd evenals alle in het logo weergegeven letters. In 2007 zullen zowel het Europees Parlement als andere EU-instellingen dit logo tijdens evenementen gebruiken.

 

REF.: 20061017STO11744

Nadere informatie :

De winnaar - Szymon Skrzypczak

Logo voor de 50e verjaardag geselecteerd


Delen

Terug naar boven