r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

VVD'er Luchtenveld verlaat Tweede Kamer

dinsdag 27 juni 2006, 14:14

VVD-Tweede-Kamerlid Ruud Luchtenveld is door Kamervoorzitter Weisglas 'uitgeluid'. Luchtenveld, die na de gemeenteraadsverkiezingen wethouder van zijn woonplaats Amersfoort is geworden, verlaat morgen de Tweede Kamer. Zijn plaats zal worden ingenomen door Mark Rutte.

De VVD'er Luchtenveld was lange tijd naast zijn Kamerlidmaatschap gemeenteraadslid in Amersfoort. Ook in de Kamer had het lokale bestuur volop zijn aandacht. Zo was hij woordvoerder bij de debatten over de gekozen burgemeester. Verder hield Luchtenveld zich bezig met staatsrechtelijke onderwerpen, het kiesrecht, de werkwijze van de Kamer en met Antilliaanse zaken.

Voorzitter Weisglas wees op de wetgevende initiatieven die Luchtenveld tijdens zijn negenjarige lidmaatschap heeft ondernomen. Eén daarvan, over echtscheiding zonder rechterlijke tussenkomst, werd vorige week in de Eerste Kamer verworpen. Nog aanhangig zijn voorstellen over het invoeren van een dwangsom in geval van traagheid bij overheidsbeslissingen en een algehele wijziging van de wet parlementaire enquête.

 

Delen

Terug naar boven