r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Strijd om leiderschap VVD

De VVD staat voor de vraag wie de lijsttrekker bij de Tweede-Kamerverkiezingen in 2007 wordt en daarmee politiek leider van de partij. Na de gemeenteraadsverkiezingen van 8 maart jl. trok Jozias Van Aartsen zich terug als fractievoorzitter van de Tweede-Kamerfractie. Willibrord van Beek leidt nu de fractie, maar hij heeft duidelijk geen ambitie lijsttrekker te worden. Van Beek heeft ook aangegeven terug te treden zodra de VVD-leden een nieuwe lijsttrekker hebben gekozen.

Mark Rutte heeft zich inmiddels beschikbaar gesteld. Ook het relatief onbekende Tweede-Kamerlid Jelleke Veenendaal heeft belangstelling. Minister Kamp, die regelmatig als kanshebber werd genoemd, heeft te kennen gegeven niet in de running te zijn. Hoewel minister Verdonk aanvankelijk gezegd had geen belangstelling te hebben, stelde zij zich na een weekend beraad met haar gezin, op dinsdag 4 april ook kandidaat.

Kandidaten moeten zich voor 20 april hebben aangemeld. Van 10 mei tot en met 24 mei kunnen de VVD-leden een keuze maken. Op 31 mei 2006 wordt vervolgens de lijsttrekker bekend gemaakt.

Delen

Terug naar boven