r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Bijlage I

Lijst genoemd in artikel 32 van het Verdrag

(1) Nummers van de naamlijst van Brussel

(2) Omschrijving der goederen

Hoofdstuk 1 Levende dieren

Hoofdstuk 2 Vlees en eet bare slachtafvallen

Hoofdstuk 3 Vis, schaal-, schelp- en weekdieren

Hoofdstuk 4 Melk en zuivelproducten; vogeleieren ; natuurhonig

Hoofdstuk 5

05.04 Darmen, blazen en magen van dieren, andere dan die van vissen, in hun geheel of in stukken

05.15 Producten van dierlijke oorsprong, niet elders genoemd noch elders onder begrepen; dode dieren van de soorten bedoeld bij de hoofdstukken 1 en 3, niet geschikt voor menselijke consumptie

Hoofdstuk 6 Levende planten en producten van de bloementeelt

Hoofdstuk 7 Groenten, planten, wortels en knollen, voor voedingsdoeleinden

Hoofdstuk 8 Eetbaar fruit; schillen van citrusvruchten en van meloenen

Hoofdstuk 9 Koffie, thee en specerijen, met uitzondering van maté (nr. 09.03)

Hoofdstuk 10 Granen

Hoofdstuk 11 Producten van de meelindustrie; mout; zetmeel; gluten; inuline

Hoofdstuk 12 Oliehoudende zaden en vruchten; allerlei zaden, zaadgoed en vruchten; planten voor industrieel en geneeskundig gebruik; stro en voeder

Hoofdstuk 13

ex 13.03 Pectine

Hoofdstuk 15

15.01 Reuzel en ander geperst of gesmolten varkensvet; geperst of gesmolten vet van pluimvee 15.02 Ruw of gesmolten rundvet, schapenvet en geitenvet, ,,premier jus" daaronder begrepen 15.03 Varkensstearine; oleostearine; spekolie en oleomargarine, niet geëmulgeerd, niet vermengd en niet anderszins bereid

15.04 Vetten en oliën van vis of van zeezoogdieren, ook indien geraffineerd 15.07 Plantaardige vette oliën, vloeibaar of vast, ruw, gezuiverd of geraffineerd 15.12 Gehydrogeneerde dierlijke of plantaardige vetten en oliën, ook indien gezuiverd doch niet verder bereid

15.13 Margarine, kunstreuzel en andere bereide spijsvetten 15.17 Afvallen, afkomstig van de bewerking van vetstoffen of van dierlijke of plantaardige was

Hoofdstuk 16 Bereidingen van vlees, van vis, van schaal-, schelp- en weekdieren

Hoofdstuk 17

17.01 Beetwortelsuiker en rietsuiker, in vaste vorm

17.02 Andere suiker; suikerstroop; kunsthonig, ook indien met natuurhonig vermengd; karamel

17.03 Melasse, ook indien ontkleurd

17.05 (*) Suiker, stroop en melasse, gearomatiseerd of met toegevoegde kleurstoffen (vanillesuiker en vanillinesuiker daaronder begrepen), met uitzondering van vruchtensap, waaraan suiker is toegevoegd, ongeacht in welke verhouding

Hoofdstuk 18

18.01 Cacaobonen, ook indien gebroken, al dan niet gebrand 18.02 Cacaodoppen, cacaoschillen, cacaovliezen en andere afvallen van cacao Hoofdstuk 20 Bereidingen van groenten, van moeskruiden, van vruchten en van planten of plantendelen

Hoofdstuk 22

22.04 Gedeeltelijk gegist druivenmost, ook indien de gisting op andere wijze dan door toevoegen van alcohol is gestuit

22.05 Wijn van verse druiven; druivenmost waarvan de gisting door toevoegen van alcohol is gestuit (mistella daaronder begrepen)

22.07 Appeldrank, perendrank, honigdrank en andere gegiste dranken

ex 22.08 (*), ex 22.09 (*) Ethylalcohol, al dan niet gedenatureerd, ongeacht de sterkte, verkregen uit landbouwproducten, vermeld in bijlage I bij het Verdrag, met uitzondering van gedestilleerde dranken, likeuren en andere alcoholhoudende dranken; samengestelde alcoholische preparaten (,,geconcentreerde extracten") voor de vervaardiging van dranken

ex 22.10 (*) Tafela zijn (natuurlijke en kunstmatige)

Hoofdstuk 23 Resten en afval van de voedselindustrie; bereid voedsel voor dieren

Hoofdstuk 24

24.01 Ruwe en niet tot verbruik bereide tabak; afvallen van tabak

Hoofdstuk 45

45.01 Ruwe natuurkurk en kurkafval; gebroken of gemalen kurk

Hoofdstuk 54

54.01 Vlas, ruw, geroot, gezwingeld, gehekeld of anders bewerkt, doch niet gesponnen; werk en afval (rafelingen daaronder begrepen)

Hoofdstuk 57

57.01 Hennep (Cannabis sativa), ruw, geroot, gezwingeld, gehekeld of anders bewerkt, doch niet gesponnen; werk en afval (rafelingen daaronder begrepen)

(*) Post toegevoegd ingevolge artikel 1 van Verordening nr. 7 bis van de Raad van de Europese Economische Gemeenschap (PB 7 van 30.1.1961, blz. 71/61).

Delen

Terug naar boven