r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Wim Kok roept op 'ja' te stemmen

dinsdag 3 mei 2005, 19:00

Oud-premier Wim Kok roept burgers op om 'ja' te stemmen bij het referendum over de Europese grondwet. Volgens hem zijn de voordelen van de grondwet aanwijsbaar groter dan de bezwaren. Dit zei de oud-premier in Amsterdam, na afloop van de presentatie van het boek 'met Kok - over veranderend Nederland'.

Kok legde uit dat hij zich terughoudend probeert op te stellen over actuele politieke onderwerpen, maar dat hij voor de Europese Grondwet een uitzondering maakt. "Ik kan als oud-premier zeggen dat het belangrijk is om ja te gaan stemmen. De eigenlijke vraag is: gaan we met dit verdrag een bescheiden stapje vooruit ten opzichte van het het - vorige - verdrag van Nice? Het antwoord is ja. Het is goed voor de veiligheid in Europa en de bestrijding van het terrorisme en de EU kan er sociaal-economisch sterker door worden".

Kok begrijpt dat mensen zorgen hebben over de euro, het tempo van de ontwikkelingen in Europa, en de mogelijke toetreding van Turkije. "Maar dit is geen referendum over Turkije of de euro. Het gaat nu om de vraag: is Europa met deze tekst beter af dan met de oude?"

Bron: De Telegraaf, 3 mei 2005

Terug naar boven