r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Stoelendans in Tweede Kamer: Wilders naar voren

donderdag 9 december 2004, 15:12

Op advies van de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging heeft Geert Wilders een andere plaats in de Tweede Kamer gekregen. Hij is van de achterste rij, onder de publieke tribune, verschoven naar de derde rij op de plaats van PvdA-Kamerlid Angelien Eijsink. Zij schuift twee rijen naar achteren, naar de plaats van Ali Lazrak, die de stoel van Wilders heeft gekregen.

Geert Wilders vond zijn plaats, zo vlak onder de publieke tribune, te gevaarlijk. Eerder deze week liet hij zich misprijzend uit over het feit dat daar nog niets aan gedaan was. Ook klaagde hij dat hij niet in staat is zijn politieke partij verder vorm te geven. Volgens hem krijgen aspirant-leden de boodschap van veiligheidsdiensten dat zij rekening moeten houden met mogelijke bedreigingen als zij met hem in zee gaan.

De bedreigde Wilders heeft uit veiligheidsoverwegingen besloten vooralsnog niet meer in de Tweede Kamer te verschijnen. Ook Ayaan Hirsi Ali, eveneens bedreigd, en ondergedoken, laat zich voorlopig niet in het Tweede-Kamergebouw zien.

bron: Tweede Kamer


externe link

Terug naar boven