r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Dr. P.L.M. (Paul) Jungbluth

foto Dr. P.L.M. (Paul) Jungbluth
vergrootglas
Met dank overgenomen van Parlement.com.

Onderwijsdeskundige in de GroenLinks-fractie, waarvan hij anderhalf jaar deel uitmaakte. Was daarvoor senior onderzoeker bij het Instituut voor Toegepaste Sociale Wetenschappen van de Universiteit Nijmegen en publiceerde veel over onderwijskunde. Hield zich in de Kamer behalve met onderwijs ook bezig met economische zaken. Gaf eind 2006 de voorkeur aan een terugkeer naar de praktijk van onderwijs, onderzoek en bestuur. Meende dat zijn ambities en ideeën op onderwijsgebied in het Kamerwerk onvoldoende tot hun recht kwamen.

GroenLinks
in de periode 2005-2006: lid Tweede Kamer

Inhoud

1.

Voornamen (roepnaam)

Paul Léon Marie (Paul)

2.

Personalia

geboorteplaats en -datum
Vaals, 24 november 1949

3.

Partij/stroming

partij(en)
  • PvdA (Partij van de Arbeid), van 1974 tot 1991 (verliet de PvdA na de WAO-crisis)
  • GroenLinks, vanaf 2002

4.

Hoofdfuncties/beroepen (3/6)

  • lid Tweede Kamer der Staten-Generaal, van 29 juni 2005 tot 30 november 2006
  • senior onderzoeker Centrum Onderwijskansen 'Sjoans', Universiteit Maastricht/Hogeschool Zuid, van januari 2008 tot 2014
  • betrokken bij Educatieve Agenda Limburg

U ziet een selectie van de loopbaan. In de uitgebreide versie is de gehele loopbaan in te zien.

5.

Nevenfuncties

vorige (2/12)
  • lid Raad van Toezicht onderwijsinstelling "Focus", 2006
  • lid begeleidingscommissie CBS-onderzoek 'gewichtenregeling'/begeleiding CBS-onderzoek 'armoedecheck grensgemeenten', 2017

U ziet een selectie van de nevenfuncties. In de uitgebreide versie is een overzicht van nevenfuncties in te zien.

6.

Opleiding

In de uitgebreide versie is een overzicht van de opleiding(en) opgenomen.

7.

Activiteiten

als parlementariër
  • Diende in 2005 samen met Mariette Hamer (PvdA), Fenna Vergeer-Mudde (SP) en Ursie Lambrechts (D66) een initiatiefwetsvoorstel in over het toelatingsrecht voor het bijzonder onderwijs. Doel is weigering door bijzondere scholen van leerlingen op grond van hun levensovertuiging moeilijker te maken.

8.

Wetenswaardigheden

algemeen
  • Sinds 2007 doet hij onderzoek naar bevordering van de schoolprestaties van leerlingen door gegevens te verzamelen over hun achtergrond, de inzet in het onderwijsproces en de ontwikkelingen van leerlingen van de vroege kinderjaren tot het einde van de middelbare school

9.

Familie/gezin

In de uitgebreide versie zijn, indien bekend, de familierelaties opgenomen.

10.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, opleiding en wetenswaardigheden. Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.

Terug naar boven