r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Winny de Jong trekt dreigement de fractie te verlaten al weer in

vrijdag 27 september 2002, 19:00

Het LPF-Kamerlid Winny de Jong heeft haar dreigement om de fractie te verlaten ingetrokken. De Jong, eerste vrouw op de lijst-LPF, meldde gisteren dat zij zich ergert aan de gang van zaken in de fractie. Het ontslag van haar medewerker was voor haar reden om met het dreigement naar buiten te komen. Na een gesprek met LPF-voorzitter Ed Maas heeft ze besloten toch in de fractie te blijven. Eerder verklaarde ze: "als ik blijf, is het elke dag oorlog".

De Jong zei gisteren Harry Wijnschenk volledig ongeschikt te vinden voor de functie als fractieleider. Verder uitte zij kritiek op "regent" Ferry Hoogendijk die Wijnschenk van verkeerde adviezen zou voorzien. Wijnschenk beging vorige week tijdens de algemene beschouwingen een flater door via moties twee keer hetzelfde geld te willen uitgeven.

Uit een interne evaluatie, geschreven door de medewerker van De Jong, blijkt dat Wijnschenk veelvuldig was gewaarschuwd voor de fout die hij tijdens het debat beging. De medewerker verspreidde het verslag tegen de uitdrukkelijke wens van het fractiebestuur per e-mail aan de LPF-Kamerleden. Dit kwam hem op z'n ontslag te staan.

Inmiddels heeft Ferry Hoogendijk al wel laten weten dat hij advocaat Spong zal laten uitzoeken of juridische stappen tegen Winny de Jong mogelijk zijn. Hoogendijk doet dat vanwege de uitspraak van De Jong dat hij zijn plaats op de LPF-lijst voor 25.000 euro zou hebben gekocht.

bronnen: Trouw, ANP

 

Delen

Terug naar boven