r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek uitroepteken

Drs. W.J. (Wim) Kuijken

foto Drs. W.J. (Wim) Kuijken
vergrootglas
bron: fotograaf: Capital Photos - Frank van Beek
Met dank overgenomen van Parlement.com.

Ervaren (top)-ambtenaar en bestuurder, die onder meer een belangrijk adviseur was van de minister-presidenten Kok en Balkenende en van de Haagse burgemeester Havermans. Studeerde economie aan de VU - hij is van gereformeerde huize - en werd tijdens zijn studie lid van de PvdA. Begon zijn ambtelijke loopbaan bij het ministerie van Economische Zaken en speelde daarna op BiZa een rol bij de plannen voor de vorming van stadsregio's en informatievoorziening in het openbaar bestuur. Was gemeentesecretaris van Den Haag. Stond als S.G. bekend als een goede crisismanager die doortastend optrad. Werd in 2007 de hoogste ambtenaar op Verkeer en Waterstaat en was van 2010-2018 regeringscommissaris voor het Nationale Deltaprogramma. In januari 2021 werd hij voorzitter van de Kiesraad.

in de periode 1995-2009: secretaris-generaal, regeringscommissaris

Inhoudsopgave van deze pagina:


  1. Personalia
  2. Partij/stroming
  3. Hoofdfuncties/beroepen
  4. Partijpolitieke functies
  5. Nevenfuncties
  6. Opleiding
  7. Activiteiten
  8. Wetenswaardigheden
  9. Uitgebreide versie

1.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden.

De Stichting PDC beheert dit biografisch archief zonder publieke middelen. Die situatie is niet langer houdbaar. Zonder externe financiering zullen Parlement.com, het biografisch archief en Europa-Nu.nl verdwijnen. Zie deze column voor meer achtergrondinformatie.

Om die reden zijn alle biografieën nu in beperkte vorm weergegeven. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.

Terug naar boven