r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Mr. E.F. (Egbert) Jacobs

Met dank overgenomen van Parlement.com.

Diplomaat, die tweeënhalf jaar secretaris-generaal op het ministerie van Buitenlandse Zaken was. Vertrok daar in de nasleep van de paspoortaffaire. Hield de eer aan zichzelf vanwege zijn directe betrokkenheid bij de (mislukte) komst van het nieuwe paspoort. Hij begon zijn loopbaan bij de Stichting Nederlandse Vrijwilligers. Zijn diplomatieke carrière bracht hem onder meer in de DDR, waarover hij later een boek schreef.

in de periode 1986-1989: secretaris-generaal

Delen

Inhoud

1.

Voornamen (roepnaam)

Egbert Frederik (Egbert)

2.

Personalia

geboorteplaats en -datum
Naarden, 16 augustus 1945

3.

Partij/stroming

partij(en)
CDA (Christen-Democratisch Appèl)

4.

Hoofdfuncties/beroepen (3/10)

  • secretaris-generaal ministerie van Buitenlandse Zaken, van 1 september 1986 tot 1 januari 1989
  • buitengewoon en gevolmachtigd ambassadeur te Tokyo, van maart 2001 tot april 2005
  • buitengewoon en gevolmachtigd ambassaseur te Rome, van april 2005 tot 2009

U ziet een selectie van de loopbaan. In de uitgebreide versie is de gehele loopbaan in te zien.

5.

Opleiding

In de uitgebreide versie is een overzicht van de opleiding(en) opgenomen.

6.

Wetenswaardigheden

algemeen
  • Kwam in het paspoortdossier in conflict met CDA-staatssecretaris René van der Linden, omdat hij vond dat die te veel naar de pijpen van de Tweede Kamer danste. Zo stond Van der Linden toe dat bijschrijving van kinderen tot twaalf jaar mogelijk zou worden en maakte hij bezwaren tegen het gebruik van de eigen naam van getrouwde vrouwen. Jacobs hield Van der Linden buiten de benoeming van een interim-manager bij KEP, de beoogde producent van het nieuwe paspoort.
 

7.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, opleiding en wetenswaardigheden. Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografieën betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.

Delen

Terug naar boven