r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

EU werkt aan 'aanzienlijke' extra militaire hulp voor Moldavië

woensdag 4 mei 2022, 14:43
Vlag Moldavië naast vlag EU
Bron: The Council of the European Union

CHISINAU (ANP) - Moldavië mag nog dit jaar rekenen op "aanzienlijke" extra militaire hulp van de Europese Unie. De EU wil het buurland van Oekraïne daarnaast assisteren in de strijd tegen desinformatie en cyberaanvallen, zegt voorzitter Charles Michel van de raad van regeringsleiders van de EU.

De unie "is van plan" het Moldavische leger "aanvullende militaire uitrusting" te leveren, zei Michel op bezoek in Moldavië. Het land is geen lid van de EU of de NAVO en vreest sinds de Russische inval in Oekraïne zelf het volgende slachtoffer te worden. De afgelopen weken was er een reeks explosies die volgens het Westen mogelijk bedoeld was om de weg te plaveien voor zo'n aanval van Rusland.

De EU trok eerder 7 miljoen euro uit voor medische en technische ondersteuning van het Moldavische leger. De unie helpt Moldavië ook met de opvang van de tienduizenden Oekraïense vluchtelingen. Verder zal Brussel het land, dat graag wil toetreden tot de EU, blijven assisteren bij de benodigde hervormingen om "jullie land dichter bij de EU te brengen", zei Michel.

Delen

Terug naar boven