r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Ruim 200 arrestaties bij grote Europese actie tegen mensensmokkel

vrijdag 26 november 2021, 18:25
Photographer: Marzia Cosenza
Bron: © European Union, 2016

DEN HAAG (ANP) - Bij een grote actie tegen mensensmokkel in 29 Europese landen zijn deze maand 212 verdachten gearresteerd. De operatie heeft 89 andere namen aan het licht gebracht en heeft geleid tot 327 vervolgonderzoeken.

Ook Nederland deed mee aan de door Oostenrijk en Roemenië geleide actie, meldt de Europese politiedienst Europol. Daarbij waren tussen 8 en 12 november 14.000 agenten en andere wetshandhavers in de weer op wegen en vliegvelden.

Bijna 150.000 personen en ruim 90.000 voertuigen zijn gecontroleerd. Er werden vervalste rijbewijzen, wapens en harddrugs in beslag genomen. De actie was ook gericht op risicolocaties als cafés, bordelen, nachtclubs, nagelsalons, massagestudio’s en stripclubs.

Doel was het tegengaan van mensensmokkel gericht op seksuele uitbuiting, gedwongen criminaliteit en bedelbendes. De arrestanten zouden schuldig zijn aan onder meer mensensmokkel, witwassen en fraude. In totaal 593 volwassenen en 57 minderjarigen uit vier continenten zijn aangemerkt als mogelijk slachtoffer van smokkel.

Delen

Terug naar boven