r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

EMA verwacht begin oktober oordeel over boosterprik Pfizer-vaccin

donderdag 23 september 2021, 16:40
Een persoon wordt gevaccineerd

AMSTERDAM (ANP) - De Europese toezichthouder voor vaccins, het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA), komt waarschijnlijk begin oktober met een oordeel over een zogenoemde boosterprik met het coronavaccin van Pfizer/BioNTech. Dat heeft de organisatie donderdag gezegd.

Het is de bedoeling dat gezonde mensen die derde prik ongeveer zes maanden na hun tweede prik krijgen. Mogelijk zakt de bescherming tegen het coronavirus rond die tijd wat weg. De extra inenting moet het afweersysteem een nieuwe oppepper geven.

Nederland geeft mensen met een ernstige immuunstoornis in oktober al een derde prik. Zij hebben misschien niet genoeg antistoffen tegen het coronavirus aangemaakt na de eerste twee prikken. Dat heet formeel geen boosterprik, maar een aanvullende dosis.

Het EMA heeft nog geen aanvraag gekregen om vaccins goed te keuren voor kinderen jonger dan 12 jaar. De toezichthouder verwacht dat Pfizer/BioNTech begin oktober de eerste gegevens over die groep zal delen. De farmaceuten hadden onlangs al gezegd dat het vaccin bij jongere kinderen ook veilig is en goed werkt. Het EMA verwacht begin november onderzoeksresultaten van Moderna te krijgen.

Delen

Terug naar boven