r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

CBL FNLI LTO Voedselverkiezingsdebat, Den Haag

Nieuwspoort
© Kevin Bergenhenegouwen

Op 23 februari gaan huidige en kandidaat Tweede Kamerleden in gesprek over het Nederlandse voedselsysteem. Wat zijn de uitdagingen van de voedselketen op het gebied van duurzaamheid en gezondheid? Hoe wordt de economische rol en de (internationale) concurrentiepositie van de agrifoodsector behouden en versterkt? U kunt het debat online volgen via een livestream.

Hoe kijken de politieke partijen naar voedsel, van boer tot bord? 2020 heeft duidelijk gemaakt dat de voedselketen een vitaal en stabiel onderdeel is van Nederland. Boeren, voedselverwerkers en supermarkten zorgen er samen voor dat Nederland ook tijdens de coronacrisis toegang heeft tot veilig, duurzaam, gezond, betaalbaar en lekker voedsel. Tegelijkertijd ziet de keten uitdagingen voor de toekomst. In de verkiezingsprogramma’s van de politieke partijen zijn talrijke voorstellen opgenomen om het huidige systeem van voedselproductie en -consumptie bij te sturen.

Voor het online volgen van het debat kunt u zich hieronder aanmelden.

De volgende (kandidaat) Tweede Kamerleden zullen aan het debat deelnemen: Jan Klink (VVD), Eline Vedder (CDA), Jeanet van der Laan (D66), Laura Bromet (GroenLinks), Frank Futselaar (SP), Joris Thijssen (PvdA), Hermen Vreugdenhil (ChristenUnie), Frank Wassenberg (PvdD), Roelof Bisschop (SGP), Jan Cees Vogelaar (JA21) en Caroline van der Plas (BBB). Het debat wordt gemodereerd door Daniël Schut en georganiseerd vanuit Perscentrum Nieuwspoort.

Tickets reserveren

 
 

Tickets

Prijs

Aantal

FNLI Voedselpoort

Gratis

Tickets 1


Inhoud

1.

Internationaal perscentrum Nieuwspoort

Internationaal perscentrum Nieuwspoort vormt een ontmoetingsplek voor parlementaire pers, politici, voorlichters en lobbyisten en is een begrip in politiek Den Haag. Bij Nieuwspoort staat het vrije woord hoog in het vaandel. Nieuwspoort is dan ook bij uitstek een debatcentrum waar politici, journalisten, overheid en belangenbehartigers de degens kruisen. Nieuwspoort is gevestigd bij de Tweede Kamer in Den Haag.

2.

Meer over...

Terug naar boven