r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Europarlementariër Kati Piri doelwit van DDoS-aanval

zondag 14 februari 2021, 9:23
Kati Piri
Bron: © European Union, 2018

DEN HAAG (ANP) - De websites van de PvdA en van Europarlementariër Kati Piri zijn zaterdag het doelwit geworden van een DDoS-aanval, meldt het kandidaat-Kamerlid voor de PvdA op Twitter. De website van de PvdA is inmiddels weer online, haar eigen website nog niet.

Piri wijst Turkse hackers als verantwoordelijken aan voor de aanval, die zou zijn aangekondigd via een Turkstalig Twitteraccount.

De PvdA was volgens Piri van 15.00 uur tot circa 19.30 uur uit de lucht. De eigen site van de politica, nummer 5 op de kandidatenlijst van de PvdA voor de Kamerverkiezingen, is nog altijd niet bereikbaar.

Als lid van het Europees Parlement heeft Piri als Turkije-rapporteur enkele kritische rapporten geschreven over de Turkse democratie onder president Recep Tayyip Erdogan.

"Het heeft er alle schijn van dat dit een aanval is naar aanleiding van mijn steun voor democraten in Turkije en mijn oproep om politieke gevangenen, zoals Selahattin Demirtas en Osman Kavala, vrij te laten", aldus Piri in een verklaring.

Delen

Terug naar boven