r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Navalni pleit voor EU-sancties tegen Russische zakenlieden

vrijdag 27 november 2020, 15:06
Kremlin
Bron: WikiMedia/Meghas

BRUSSEL (ANP) - Kremlin-criticus Aleksej Navalni dringt er bij de Europese Unie op aan economische sancties in te stellen tegen rijke zakenlieden uit de kringen rond de Russische president Vladimir Poetin. Volgens de Rus zijn die oligarchen een zinniger doelwit voor strafmaatregelen als het bevriezen van hun bankrekeningen en een inreisverbod dan kolonels, generaals of andere minder welvarende functionarissen die ook niet naar de EU reizen.

Navalni zei dat tijdens een videoconferentie met leden van de commissie buitenlandse zaken van het Europees Parlement en vertegenwoordigers van de Russische oppositie. Hij is in Duitsland herstellende van een aanval met zenuwgas, volgens hem door de Russische geheime dienst op bevel van Poetin.

Volgens Navalni moet de EU het Russische volk warm omarmen maar de staat behandelen als "een bende criminelen". Hij gaf twee voorbeelden van mensen met investeringen in de EU op wie economische sancties zouden moeten worden gericht: oliemiljardair Roman Abramovitsj en zakenman Alisjer Oesmanov. Daarmee worden Poetins bondgenoten echt getroffen, bepleitte de oppositieleider.

Terug naar boven