r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Guido Academie 2020, Amersfoort

Amersfoort, de Koppelpoort
datum 29 december 2020
plaats Amersfoort
locatie Observant (Mathildezaal) Toon locatie
organisatie Staatkundig-Gereformeerde Partij (SGP)

Vanuit het Wetenschappelijk Instituut voor de SGP organiseren wij jaarlijks een Guido Academie. De Guido Academie heeft als doel om studenten te betrekken bij interessante debatten met gastprekers over actuele maatschappelijke en politieke thema's. Het programma biedt volop ruimte voor debat en bezinning met medestudenten en interessante gastsprekers tijdens de Guido Academie.

Thema

Het thema voor de Guido Academie dit jaar is VRIJHEID. Uiterst actueel als je denkt aan de vrijheid van meningsuiting die onder druk komt te staan in Frankrijk en West-Europa.​ Vanuit veel invalshoeken zal dit thema belicht worden door gastsprekers met expertise op verschillende gebieden.

Programma

De Guido Academie vindt plaats D.V. op dinsdag 29 december 2020. Dit jaar organiseren wij de Guido Academie op een prachtige locatie in Amersfoort: De Observant. De Observant biedt voldoende ruimte om een groep mensen veilig samen te laten komen. In een oud klooster is een sfeervolle vergaderzaal ingericht om in een rustige en warme omgeving ons te bezinnen op het thema vrijheid. De Guido Academie zal om 09:00 van start gaan en eindigt rond 21.00. Uiteraard verzorgen wij de lunch, het avondeten en zijn er koffiemomenten tussendoor om van te genieten. 

Interassante sprekers

Dit jaar zijn dat prof. dr. Andreas Kinneging - verbonden aan de Universiteit Leiden, en prof. dr. Herman Selderhuis, verbonden aan de Theologische Universiteit Apeldoorn. Daarnaast zullen dr. Niels Rijke, wetgevingsadviseur bij de Raad van State, en dr. Roelof Bisschop, Tweede Kamerlid voor de SGP een bijdrage leveren.

Geinteresseerd?

Schrijf je in via het onderstaande inschrijfformulier. De entree voor de Guido Academie is €50. Je dient deze vooraf te betalen op rekeningnummer NL23 RABO 0304 5620 84, ten name van Guido de Bres-Stichting. Vul bij de omschrijving je volledige naam + Guido Academie in. Je kan de €50 terug ontvangen door middel van het schrijven van een reflectie op de stof die is gepresenteerd op de Guido Academie in de vorm van een essay. Er is een minimaal aantal plaatsen beschikbaar, dus wees er snel bij! Hartelijk welkom! Let op: VOL = VOL.

Hoe heb jij de uitnodiging voor de Guido Academie gevonden?

Via Facebook

Via Twitter

Via LinkedIn

Via Website van wi.sgp.nl

Via Website van sgp.nl

Anders

Persoonlijke gegevens

Voorletter(s), evt. tussenvoegsel en achternaam *{{ errors.first("field_3574") }}

Email adres *{{ errors.first("field_3575") }}

Motivatie

Vul hier je motivatie in om deel te nemen aan de Guido Academie *{{ errors.first("field_3577") }}

Verzenden

De organisatoren: Niek Bakker (vormingscoördinator SGP), Hans van de Breevaart en Jan Schippers (Wi-SGP).

What do you want to do ?

New mailCopy


Inhoud

1.

Staatkundig-Gereformeerde Partij (SGP)

De SGP is een behoudende christelijke (reformatorische) partij aan de rechterkant van het politieke spectrum, die strikt volgens Bijbelse normen politiek wil bedrijven. Politiek leider van de SGP is Kees van der Staaij. De partij werd opgericht op 24 april 1918 en is daarmee de oudste nog bestaande partij van Nederland.

2.

Meer over...

Terug naar boven