r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

'Britse brexitonderhandelaar in zelfisolatie'

vrijdag 20 maart 2020, 8:00

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - De Britse brexitonderhandelaar David Frost zit in zelfisolatie nadat hij symptomen vertoonde die mogelijk kunnen wijzen op een besmetting met het coronavirus. Eerder deze week maakte de hoogste onderhandelaar namens de Europese Unie, Michel Barnier, al bekend dat hij besmet is.

De kans dat de gesprekken nu snel weer doorgaan, lijkt met de zelfisolatie van de 55-jarige Frost een nieuwe klap te krijgen. De onderhandelingen van deze week werden al uitgesteld. Twee weken geleden werd er voor het laatst gesproken. Dat was ook de laatste keer dat de twee mannen elkaar ontmoetten.

Na het nieuws over de besmetting van Barnier liet de Europese Commissie weten dat de ziekte van Barnier "vrijwel niets" veranderde aan het onderhandelingsschema. Zijn hele team zou al thuis werken en beide kampen waren bovendien elkaars voorstellen aan het analyseren.

Het Verenigd Koninkrijk verliet eind januari de Europese Unie. Tot het einde van het jaar geldt echter nog een overgangsperiode waardoor alles bij het oude blijft. Voor die tijd moet er een handelsdeal worden gesloten. De Britse premier Boris Johnson heeft al herhaaldelijk aangegeven de overgangsperiode niet te willen verlengen.

Terug naar boven