r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

KennisCafé: Wat is Bewustzijn?, Amsterdam

deBALIE in Amsterdam
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 17 februari 2020 20:00 - 22:00
plaats Amsterdam
locatie De Balie, Kleine-Gartmanplantsoen 10, 1017 RR Toon locatie
organisatie De Balie

Bewustzijn. Het lijkt een simpel begrip, maar de wetenschap gist nog altijd naar een definitie. Tijdens het KennisCafé probeert Maarten Keulemans (de Volkskrant) met wetenschappers dit grote begrip af te bakenen. Is bewustzijn uitsluitend iets menselijks, of hebben computers er ook een?

Met:

Mariska Kret (Universiteit Leiden) doet bewustzijnsonderzoek bij apen. Hoe meet je dit en verschilt deze vorm van bewustzijn met die van een mens?

Simon van Gaal (Universiteit van Amsterdam) is bewustzijnsonderzoeker.

Max van der Linden (Universiteit van Amsterdam) is psycholoog en wetenschapsfilosoof. Vanavond neemt hij ons mee in de geschiedenis van bewustzijnsonderzoek.

KennisCafé

Het KennisCafé is een coproductie van de Volkskrant, KNAW, NEMO Science Museum en De Balie. Het KennisCafé vindt elke derde maandag van de maand plaats in De Balie in Amsterdam.


Inhoud

1.

De Balie

Deze organisatie organiseert debatten, seminars, theater- en filmvoorstellingen met betrekking tot culturele, sociale en politieke vraagstukken in Amsterdam. Door middel van deze activiteiten worden vele interessegebieden bestudeerd en bediscussieerd, zoals technologie, kunst, economie, de veranderende bevolkingssamenstelling, Europa etc. De Balie is open voor een breed publiek en voor alle soorten media.

De Balie is gevestigd in het voormalige gerechtshof aan het Leidseplein in Amsterdam, en is in 1982 opgericht. Voormalig PvdA-politicus Felix Rottenberg is mede-oprichter van de organisatie.

2.

Meer over...

Terug naar boven