r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

ECB-bestuurder Lautenschläger vertrekt

donderdag 26 september 2019, 8:19
gewijzigd
ECB in Frankfurt

FRANKFURT (ANP/BLOOMBERG) - Sabine Lautenschläger vertrekt per 31 oktober als bestuurder van de Europese Centrale Bank (ECB). De Duitse heeft dit aan scheidend ECB-preses Mario Draghi doorgegeven. Lautenschläger stapt ruim voor het einde van haar termijn op.

Lautenschläger zat sinds 2014 in het bestuur van de centrale bank. Ook was ze lid van toezichthoudende raad en was ze vicevoorzitter van het Single Supervisory Mechanism (SSM), dat toezicht houdt op bijna 120 grote banken in de eurozone.

Van Lautenschläger is bekend dat ze geen voorstander was van het hervatten van het opkoopprogramma van de ECB. Ze toonde zich eerder kritisch op het ruimhartige monetaire beleid van de ECB.

Verder werd bekend dat Italië Fabio Panetta naar voren heeft geschoven als vervanger van Benoit Coeure. De termijn van de Fransman loopt eind dit jaar af. Panetta zou de enige kandidaat zijn. De benoeming moet nog wel door het Europese Parlement worden goedgekeurd.

Met de aanstelling van Panetta zou Italië zijn zetel in het ECB-bestuur weer bemachtigen. Die raakt het kwijt als gevolg van het vertrek van Draghi op 31 oktober. De Italiaan wordt opgevolgd door Christine Lagarde uit Frankrijk.

Panetta is momenteel directeur-generaal van de centrale bank van Italië. In 2014 kreeg hij zitting in de toezichthoudende raad van de ECB.

Terug naar boven