r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Launching of #DigitalRespect4Her Campaign EP/EC Press point, Straatsburg

Westfaçade van de Kathedraal Notre-Dame in Straatsburg
Wikimedia/Thomas Bresson
datum 16 april 2019 15:00
plaats Straatsburg, Frankrijk
locatie Strasbourg, in front of the Protocol room - 14.45 Toon locatie
zender EbS
aanwezigen A. (Antonio) Tajani, M.I. (Mariya) Gabriel, V. (Vĕra) Jourová e.a.
organisatie Europese Commissie (EC)

Program:

Press point by Antonio TAJANI, EP President with Mariya GABRIEL, Member of the EC in charge of Digital Economy and Society and Věra JOUROVÁ, Member of the EC in charge of Justice, Consumers and Gender Equality


Inhoud

1.

Europese Commissie (EC)

Deze instelling van de Europese Unie kan worden beschouwd als het 'dagelijks bestuur' van de EU. De leden van de Europese Commissie worden 'Eurocommissarissen' genoemd. Elke Eurocommissaris is verantwoordelijk voor één of meerdere beleidsgebieden. Momenteel zijn er 27 Eurocommissarissen, voor elke lidstaat één. Samen vormen zij het college van Eurocommissarissen. De Eurocommissarissen moeten het belang van de Europese Unie als geheel behartigen, niet dat van hun eigen land.

De Europese Commissie mag als enige EU-instelling wetsvoorstellen indienen; zij heeft het zogenaamde recht van initatief. Daarnaast controleert de Commissie of de Europese wetgeving juist wordt toegepast in de lidstaten, onderhandelt zij in internationale organisaties als de Wereldhandelsorganisatie (WTO) over de handel van de Unie met het 'buitenland' en is zij verantwoordelijk voor het beheer van de Europese begroting van ongeveer 140 miljard euro per jaar.

2.

Meer over...

Terug naar boven