r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Hackathon voor de 99%, Rotterdam

Erasmusbrug in Rotterdam
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 16 maart 2019 16:00 - 19:30
plaats Rotterdam
locatie Poppodium Annabel Toon locatie
aanwezigen F.C.G.M. (Frans) Timmermans, M.L. (Mei Li) Vos, L.F. (Lodewijk) Asscher e.a.
organisatie Partij van de Arbeid (PvdA)

16 maart, van 16:00 tot 19:00, Poppodium Annabel, Rotterdam | Poppodium Annabel, Rotterdam Delen

De machtsbalans in bedrijven is uit het lood geslagen. Winsten groeien stelselmatig harder dan lonen, aandeelhouders zijn verzekerd van dividend terwijl werkenden flexibel moeten zijn en de multinationals betalen steeds minder belasting terwijl de werkenden opdraaien voor blunderende bankiers. Zo dreigt de 99% van werkenden te verliezen van 1% van het grote geld en de ‘big data’.

We doen een beroep op jouw denkkracht en creativiteit en vragen je om mee te doen aan onze Hackathon voor de 99%.

Tijdens een wervelend programma gaan we werken aan oplossingen die de macht van Big Tech, Big Pharma en aandeelhouders moet inperken, ten goede van de rest van de samenleving.

Samen met Frans Timmermans, Lodewijk Asscher en werkgroepen gaan we deze uitdagingen te lijf. Alles is live te volgen en experts uit het buitenland geven hun input via Skype.

Aan het einde het event komen we met concrete voorstellen hoe we tegenmacht organiseren.

Meld je hier aan.


Inhoud

1.

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. Politiek leider is sinds 9 december 2016 Lodewijk Asscher, die Diederik Samsom bij de verkiezing van lijsttrekker versloeg. De partij werd opgericht in 1946 als een voortzetting van de vooroorlogse Sociaal-Democratische Arbeiders Partij (SDAP), de Vrijzinnig-Democratische Bond (VDB) en de Christelijk-Democratische Unie (CDU).

De PvdA heeft bij de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 een verlies geleden van 29 zetels en ging terug van 38 naar 9 zetels. De partij heeft acht zetels in de Eerste Kamer.

2.

Meer over...

Terug naar boven