r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Politieke Junkies: De Finale, Amsterdam

deBALIE in Amsterdam
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 9 november 2018 20:00
plaats Amsterdam
locatie De Balie Toon locatie
aanwezigen A. (Alexander) Pechtold, M.H. (Max) van Weezel, T. (Tom-Jan) Meeus e.a.
organisatie De Balie

vimeo.com/debalie

facebook.com/debalie

livestream.com/debalie

Ook op tv: Rechtstreeks via NPO Politiek (Ziggo 502)

Herhalingen zondagavond op NPO Politiek en SALTO 1 (Omroep Amsterdam).

Gemist? Video's komen op De Balie TV en De Balie Vimeo.

Na tien succesvolle jaren stopt Politieke Junkies! Maar niet zonder een afscheidsspektakel: in Politieke Junkies: De Finale geeft een selectie van topjunkies én een politiek kanon nog één keer acte de présence, om daarna met alle bezoekers het einde van Politieke Junkies te vieren.

Vrijdag 9 november is de apotheose van tien jaar Politieke Junkies. Het populaire programma over ‘ontspinnen en ontframen achter de schermen van de Haagse politiek’, beleeft zijn finale in Internationaal Theater Amsterdam. Het politieke kopstuk dat het deelnemerspanel van politieke journalisten langs de meetlat legt, is Alexander Pechtold. Hij keert deze avond speciaal hiervoor terug in de politieke arena.

Vier teams in het strijdperk

Voor dit afscheidspektakel treden vier teams van journalisten in het strijdperk. Zij behaalden in eerdere edities van Politieke Junkies de meeste overwinningen. Het belooft een titanenstrijd te worden, die wordt beoordeeld door de onlangs afgetreden fractievoorzitter van D66. Pechtold was de afgelopen jaren een trouw volger van Politieke Junkies in De Balie. Gepokt en gemazeld in het politieke én medialandschap krijgt hij de eer het eindoordeel te vellen welk team definitief met de Politieke Junkiesbokaal naar huis gaat.

Wij stellen de strijders aan u voor:

Team Volkskrant

Sheila Sitalsing, columnist voor de Volkskrant, Opzij en Buitenhof

Frank Hendrickx, politiek verslaggever de Volkskrant

Team NOS

Nynke de Zoeten, politiek verslaggever Nieuwsuur

Xander van der Wulp, politiek verslaggever NOS Journaal

Team NRC Handelsblad

Marike Stellinga, verslaggever en columnist NRC

Tom-Jan Meeus, politiek columnist NRC, auteur van Haagse Invloeden

Team Vullings & van Weezel (podcast voor Met het oog op morgen)

Joost Vullings, politiek verslaggever EenVandaag

Max van Weezel, politiek commentator Vrij Nederland, presentator Met het oog op morgen en Argos

Afterparty

Politieke Junkies viert het einde met een Afterparty in ‘clubhuis’ De Balie. Hier werden in de afgelopen tien jaar bijna 100 afleveringen gerealiseerd. Aldaar luidt de DJ Joost de Bruin - bekend van NPO Radio 2 - Politieke Junkies uit. (Deze party is uitsluitend toegankelijk voor bezoekers van het programma in Internationaal Theater Amsterdam.)

Deze aflevering van Politieke Junkies wordt gemaakt door Martijn de Greve, Barbara Bos, Marie-Louise Schonewille, John de Zwart, Anne Schepers, Jeroen Slot, Floris van Dort, Joost Bekendam, Iftin Abokor, Jaap Jansen en Arthur van Ree.


Inhoud

1.

De Balie

Deze organisatie organiseert debatten, seminars, theater- en filmvoorstellingen met betrekking tot culturele, sociale en politieke vraagstukken in Amsterdam. Door middel van deze activiteiten worden vele interessegebieden bestudeerd en bediscussieerd, zoals technologie, kunst, economie, de veranderende bevolkingssamenstelling, Europa etc. De Balie is open voor een breed publiek en voor alle soorten media.

De Balie is gevestigd in het voormalige gerechtshof aan het Leidseplein in Amsterdam, en is in 1982 opgericht. Voormalig PvdA-politicus Felix Rottenberg is mede-oprichter van de organisatie.

2.

Meer over...

Terug naar boven