r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Presentatie Democratie van Nu - Zwolle

Zwolle, Nederland.
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 1 september 2018 15:00
plaats Zwolle
locatie Wijkcentrum De Enk Enkstraat 67 8012 VA Toon locatie
aanwezigen S.H. (Sophie) in 't Veld, M.R. (Marietje) Schaake, R.A.A. (Rob) Jetten e.a.
organisatie Democraten 66 (D66)

Na tal van inspirerende bijeenkomsten over democratische vernieuwing is het tijd voor een echt nieuw plan. Kom ook naar een van de presentaties in het land van het stuk over de Democratie van Nu.

De afgelopen maanden waren de Van Mierlo Stichting en D66, samen met Tweede Kamerlid Rob Jetten en Landelijk Bestuurslid Henk Beerten in het land, bij verschillende D66-afdelingen om te spreken over de Democratie van Nu. Ook waren we aanwezig op de Kaderdag in Leiden, het congres van de Jonge Democraten in Nijmegen en de Trouwe Ledendag. Deze inspirerende en interessante discussies gingen over de uitdagingen van en noodzaak voor democratische vernieuwing.

In augustus presenteert het Landelijk Bestuur van D66 de voorstellen voor versterking van het parlement, de lokale democratie en meer invloed op zaken die ons directe leven raken.

De voorstellen worden formeel besproken en vastgesteld op het D66 Congres van zaterdag 6 oktober. Benieuwd naar de plannen? Kom dan naar een van de bijeenkomsten waar de Democratie van Nu wordt gepresenteerd:

  • 28 augustus in Den Haag
  • 29 augustus in Eindhoven
  • 1 september in Zwolle

Meld je aan voor de bijeenkomst in Zwolle

1 september

15:00 uur

Wijkcentrum De Enk

Enkstraat 67

8012 VA Zwolle


Inhoud

1.

Democraten 66 (D66)

Democraten 66 (D66) is een hervormingsgezinde sociaal-liberale partij. Bij de komende verkiezingen is minister Sigrid Kaag lijsttrekker en daarmee is zij tevens politiek leider. De partij werd opgericht op 14 oktober 1966 door 44 'homines novi', waarvan er 25 eerder bij andere politieke partijen actief waren geweest. Belangrijkste initiatiefnemer en voorman (tot 1998) was de oud-journalist Hans van Mierlo.

D66 haalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 19 zetels, een winst van zeven zetels ten opzichte van het resultaat bij de verkiezingen in september 2012. De partij heeft zeven zetels in de Eerste Kamer. Er zitten twee Nederlandse leden namens D66 in het Europees Parlement.

2.

Meer over...

Terug naar boven