r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Nacht van Europa, Amsterdam

deBALIE in Amsterdam
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 29 juni 2018 21:00
plaats Amsterdam
locatie De Balie Toon locatie
aanwezigen S.H. (Sophie) in 't Veld, A. (Alexander) Pechtold e.a.
organisatie De Balie

Een avondvullend programma over de toekomst van Europa met o.a. Alexander Pechtold en buitenlandse sprekers. Waar doen we het voor? En waar willen we naartoe?

Na de Brexit horen we steeds meer pro-Europese stemmen. De verkiezing van Trump en de dreiging van Poetin zorgden er mede voor dat 80% van de Nederlanders op dit moment voorstander is van het Nederlandse lidmaatschap van de Europese Unie. Toch staat Europa onder druk. Nationalistische en conservatieve regeringsleiders kapen het debat. Terwijl Europa veel te belangrijk is om aan deze populisten over te laten.

Voor D66 is de vraag niet: meer of minder Europa? Voor hen is de vraag: hoe moet Europa eruitzien? Volgens D66 is het tijd voor vernieuwing en een frisse blik: voorbij de polarisatie en de status quo. Daarom organiseren zij de Nacht van Europa. Ze gaan in gesprek over de toekomst van het continent.

Waar doen we het voor? En waar willen we naartoe?

Sprekers

  • Alexander Pechtold - D66-leider en fractievoorzitter in de Tweede Kamer. Europeaan in hart en nieren.
  • Pieyre-Alexandre Anglade - Geboren en getogen in Frankrijk. Parlementariër in de Benelux voor En Marche!, de sociaal-liberale partij van de Franse president Macron.
  • Assita Kanko - Mensenrechtenactiviste Assita Kanko komt uit Burkina Faso. Ze emigreerde naar Nederland en later naar België. Haar mensenrechtenorganisatie Polin strijdt voor meer vrouwen in de politiek.
  • Sophie in ’t Veld - Delegatieleider van D66 in het Europees Parlement. Voorvechter van vrijheden voor alle Europeanen.

De presentatie is in handen van tv-presentator Harm Edens.

Er is gratis toegang maar let op: vol is vol! Verzeker je van een plekje door je aan te melden: --> https://d66.nl/agenda/nacht-van-europa/


Inhoud

1.

De Balie

Deze organisatie organiseert debatten, seminars, theater- en filmvoorstellingen met betrekking tot culturele, sociale en politieke vraagstukken in Amsterdam. Door middel van deze activiteiten worden vele interessegebieden bestudeerd en bediscussieerd, zoals technologie, kunst, economie, de veranderende bevolkingssamenstelling, Europa etc. De Balie is open voor een breed publiek en voor alle soorten media.

De Balie is gevestigd in het voormalige gerechtshof aan het Leidseplein in Amsterdam, en is in 1982 opgericht. Voormalig PvdA-politicus Felix Rottenberg is mede-oprichter van de organisatie.

2.

Meer over...

Terug naar boven