r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Brexit-bijeenkomst voor de agrosector, Honselersdijk

datum 28 juni 2018 13:30
plaats Honselersdijk
locatie Royal FloraHolland Toon locatie
organisatie MKB-Nederland (MKB)

Datum:

Donderdag 28 Juni 2018

Tijd:

13.30 uur (inloop vanaf 13.00 uur) tot 15:00 uur

Locatie:

Royal FloraHolland

Middel Broekweg 29, 2675 KB Honselersdijk

Doelgroep:

De bijeenkomst is gericht op ondernemers (en hun vertegenwoordigers) uit de agrosector. Van producenten (telers en boeren) tot de voedselverwerkende industrie, kassenbouwers, agrologistieke bedrijven, tussenhandel, etc.

Kosten:

Deelname is kosteloos, wel graag aanmelden

Informatiebijeenkomst over Brexit en de agrosector met Minister Schouten

Brexit kan een grote impact hebben op de agrosector en op ú als ondernemer. 'Hope for the best, prepare for the worst' is dan ook ons het motto. Om u bij de voorbereidingen te helpen organiseren het Ministerie van LNV, LTO Nederland, MKB-Nederland en VNO-NCW op 28 juni a.s. van 13.30 tot 15.00 uur een speciale sessie over Brexit voor ondernemers uit de agrosector. De bijeenkomst vindt plaats in Naaldwijk in de veiling van Flora Holland.

Tijdens de bijeenkomst praten minister Schouten (LNV), Marc Calon (LTO Nederland), Hans de Boer (VNO-NCW) en experts van de Rabobank, Douane en NVWA u bij over hoe Brexit de agrosector kan raken en wat u nu al kunt doen om kansen te benutten en risico’s te ondervangen.

Nederland grootste agro-exporteur naar het VK

Nederland is de grootse agro-exporteur naar het VK (ca. € 9 mld.). Zo’n 10% van onze agrarische uitvoer gaat daarmee naar het VK. Brexit kan groot effect hebben op deze goede uitgangspositie. Zo kunnen toekomstige handelsbarrières -als extra controles aan de grens- groot effect hebben. Ook zal de concurrentie op de Europese markt naar verwachting toenemen bij moeilijker toegang tot de Britse markt.

Het programma

Het programma is als volgt:

13.00 uur  Inloop met koffie en een broodje

13.30 uur Opening door de dagvoorzitter

13.35 uur Speech Minister Schouten over de gevolgen van Brexit en de inzet van het kabinet

13.50 uur Gesprek met Marc Calon en Hans de Boer over wat ondernemers nu al kunnen doen.

14.05 uur  Interactieve sessie met Ester Barendregt en Harry Smit van Rabobank over de kansen en bedreigingen voor de sector van Brexit.

14.35 uur Paneldiscussie met ondernemers, experts van LTO (Klaas Johan Osinga), NVWA (Jan Meijer,  directeur Directie Keuren) en de douane (Roel van 't Veld).

15.00 uur Afsluiting en aansluitend gelegenheid tot netwerken en vragen aan experts

V.l.n.r. Carola Schouten, Marc Calon, Hans de Boer, Ester Barendregt en Harry Smit

Aanmelden

Geïnteresseerden kunnen zich hier aanmelden

In samenwerking met:

VNO_NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland in samenwerking met diverse partijen


Inhoud

1.

MKB-Nederland (MKB)

Deze vereniging is de grootste belangenbehartiger van kleine en middelgrote ondernemingen in Nederland. Bij Koninklijke Vereniging MKB-Nederland zijn ruim 150.000 bedrijven en instellingen aangesloten, via 135 branche-organisaties, 250 regionale ondernemingsverenigingen en duizenden rechtstreeks aangesloten ondernemers. De vereniging probeert door middel van lobbyen invloed uit te oefenen op regionale, nationale en Europese politieke besluitvorming.

2.

Meer over...

Terug naar boven