r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Nieuwe leider sociaaldemocraten EU-parlement

dinsdag 20 maart 2018, 22:10
Plenary session - Week 09 2018 in Brussels - Cutting the sources of income for Jihadists - targeting the financing of terrorismEU priorities for the 62nd session of the UN Commission on the Status of WomenVOTES and explanations of votes
Bron: © European Union, 2018

BRUSSEL (ANP) - De fractie van sociaaldemocraten in het Europees Parlement heeft een nieuwe voorzitter. De Duitser Udo Bullmann is gekozen als opvolger van de Italiaan Gianni Pittella, die is vertrokken naar de Italiaanse senaat. Hij nam begin deze maand afscheid van Brussel.

De Alliantie van Socialisten en Democraten (S&D) is met 189 van de 751 zetels de tweede fractie. De PvdA is daarin met drie leden vertegenwoordigd.

De 61-jarige Bullmann is al sinds 1999 lid van het EU-parlement. Na zijn verkiezing dinsdagavond in Brussel verklaarde hij dat de samenleving fundamentele veranderingen nodig heeft. ,,Er moet een vernieuwde sociale democratie komen, die is toegewijd aan de duurzame ontwikkeling van de maatschappij.'' De sociaaldemocraten moeten zich volgens hem richten op de strijd tegen alle mogelijke soorten ongelijkheid, de ontwikkeling van een fatsoenlijke migratieagenda en een eerlijke wereldhandel.

Terug naar boven