r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Brexit-event (Volgeboekt!), Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 26 januari 2018 13:30 - 15:30
plaats Den Haag
locatie De 'Malietoren' Toon locatie
aanwezigen J. (Hans) de Boer, M.C.G. (Mona) Keijzer e.a.
organisatie MKB-Nederland (MKB)

Datum:

Vrijdag 26 Januari 2018

Tijd:

13:30 tot 15:30 uur

Locatie:

De 'Malietoren'

Bezuidenhoutseweg 12, 2594 AV Den Haag

U kunt zich niet meer aanmelden voor de bijeenkomst. Deze is geheel en al volgeboekt. Daarom komt er een livestream beschikbaar die u vanaf 13.30 kunt volgen via deze link.

2018 wordt een cruciaal jaar als het gaat om de Brexit. 'Hope for the best, prepare for the worst', is daarbij ons motto. Maar dat ondernemers zich moeten gaan voorbereiden op de gevolgen van Brexit is klip en klaar.

Daarom nodigen wij u graag uit voor het Brexit-bedrijfsleven seminar van MKB-Nederland en VNO-NCW, het ministerie van Buitenlandse Zaken en het ministerie van Economische Zaken & Klimaat op vrijdagmiddag 26 januari 2018.

Reserveer de datum alvast in uw agenda.

Achtergronden

Nu de EU en het VK voldoende voortgang hebben bereikt in de eerste fase van afspraken omtrent het uittreden van het VK, starten begin 2018 de onderhandelingen over de tweede fase: de overgangsperiode en de kaders van de toekomstige handelsrelatie. Voor ons hét moment om u te informeren over de laatste ontwikkelingen en de Nederlandse inzet. Daarnaast horen we graag van u waar uw zorgen zitten en helpen we u een beter beeld te krijgen van mogelijke gevolgen en de wijze waarop u zich als ondernemer of branchevereniging kunt voorbereiden.

Programma

13.00 u   Ontvangst en registratie

13.30 u   Opening door dagvoorzitter Stefan Wijers met aansluitend inleidingen van:

               - Hans de Boer (voorzitter VNO-NCW)

               - Mona Keijzer (staatssecretaris EZK)

               - Simon Smits (Nederlands ambassadeur in het Verenigd Koninkrijk).

14.30 u   Interactieve expertsessie met Roel van ’t Veld (Douane), Marieke Blom (ING), Leon

                Kanters (KPMG) en Robert Wapstra (Edelgroep). Zij beantwoorden vragen vanuit

                het publiek en geven tips uit de praktijk

15.15 u  Presentatie website/toolkit

15.30 u  Afsluiting en aansluitend netwerkborrel

17.00 u  Einde bijeenkomst

U kunt zich niet meer aanmelden voor de bijeenkomst. Deze is geheel en al volgeboekt. Daarom komt er een livestream beschikbaar die u vanaf 13.30 kunt volgen via deze link.

Brexit nieuwsbrief

MKB-Nederland en VNO-NCW lanceerden onlangs met de overheid ook de speciale Brexit nieuwsbrief om ondernemers en geïnteresseerden te informeren over de voortgang in de onderhandelingen tussen de EU en het VK en te helpen bij vragen over hoe u zich als ondernemer kan voorbereiden. U kunt zich aanmelden via deze link.


Inhoud

1.

MKB-Nederland (MKB)

Deze vereniging is de grootste belangenbehartiger van kleine en middelgrote ondernemingen in Nederland. Bij Koninklijke Vereniging MKB-Nederland zijn ruim 150.000 bedrijven en instellingen aangesloten, via 135 branche-organisaties, 250 regionale ondernemingsverenigingen en duizenden rechtstreeks aangesloten ondernemers. De vereniging probeert door middel van lobbyen invloed uit te oefenen op regionale, nationale en Europese politieke besluitvorming.

2.

Meer over...

Terug naar boven