r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Zijlstra ontmoet Brusselse NAVO- en EU-chefs

vrijdag 10 november 2017, 12:37
Joint press conference by Federica Mogherini, Vice-President of the EC, and Jens Stoltenberg, Secretary General of NATO, following the meeting of Ministers for Foreign Affairs of NATO
Bron: European Commission

BRUSSEL (ANP) - Minister Halbe Zijlstra (Buitenlandse Zaken) heeft maandag in Brussel een ontmoeting met zowel NAVO-topman Jens Stoltenberg als EU-buitenlandchef Federica Mogherini. Zijlstra zet zijn eerste stappen op het Europese toneel om te vergaderen met zijn Europese collega’s van Buitenlandse Zaken. Zij besluiten onder meer over sancties tegen Venezuela.

De bilaterale ontmoetingen met de secretaris-generaal van het Atlantische bondgenootschap en de hoge EU-vertegenwoordiger voor Buitenlandse Zaken en Veiligheidsbeleid, zoals Mogherini's functie officieel heet, vinden plaats achter gesloten deuren.

Donderdag maakte Zijlstra al kennis met de ambassadeurs van EU-landen in Den Haag. Daarbij hield hij een lofzang op de Europese Unie. Die brengt niet alleen welvaart, maar vooral ook vrede en vrijheid, zei hij.

Delen

Terug naar boven