r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Symposium over het beprijzen van mobiliteit, Arnhem

Arnhem, Kleine Oord met Eusebiuskerk
datum 6 oktober 2017
plaats Arnhem
aanwezigen M. (Matthijs) van Miltenburg e.a.
organisatie Democraten 66 (D66)

Matthijs van Miltenburg is aanwezig tijdens een symposium over het beprijzen van mobiliteit. Hij zal ingaan op de nieuwe plannen van de Europese Commissie over betalen naar gebruik in het wegvervoer en de interoperabiliteit van tolheffingssystemen, en de gevolgen daarvan voor grensregio’s. D66 Tweede Kamerlid Rob Jetten is ook aanwezig.


Inhoud

1.

Democraten 66 (D66)

Democraten 66 (D66) is een hervormingsgezinde sociaal-liberale partij. Bij de komende verkiezingen is minister Sigrid Kaag lijsttrekker en daarmee is zij tevens politiek leider. De partij werd opgericht op 14 oktober 1966 door 44 'homines novi', waarvan er 25 eerder bij andere politieke partijen actief waren geweest. Belangrijkste initiatiefnemer en voorman (tot 1998) was de oud-journalist Hans van Mierlo. De huidige partijvoorzitter is Anne-Marie Spierings.

D66 haalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 19 zetels, een winst van zeven zetels ten opzichte van het resultaat bij de verkiezingen in september 2012. De partij heeft zeven zetels in de Eerste Kamer.

2.

Meer over...

Terug naar boven