r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Operatie Interview: Bénédicte Ficq, Amsterdam

deBALIE in Amsterdam
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 22 oktober 2017 16:00
plaats Amsterdam
locatie De Balie Toon locatie
aanwezigen N. (Neelie) Kroes, H. (Hedy) d' Ancona, A. (Ayaan) Hirsi Ali, A. (Ayaan) Hirsi Ali, E.E. (Eberhard) van der Laan, S.H. (Sylvana) Simons e.a.
organisatie De Balie

Ze is al jaren een van de beste strafpleiters van Nederland: strafrechtadvocaat Bénédicte Ficq. In de rechtszaal verdedigde ze al vele spraakmakende verdachten zoals Badr Hari, Jan-Dirk Paalberg en Dino S. Sinds 2016 maakt Ficq zich hard om de in haar ogen “misdadige” tabaksindustrie voor de rechter te krijgen: een unieke zaak die door de hele wereld gevolgd wordt. Ficq is alles behalve bang voor conflict en schuift haar mening over gevoelige onderwerpen zoals Vindicat of Ayaan Hirsi Ali niet onder stoelen of banken.

Op 22 oktober is deze geroemde strafpleiter te gast in Operatie Interview. Hoe houdt deze sterke advocaat zich staande tegenover drie geheime interviewers?

Over Operatie Interview

In het maandelijkse programma Operatie Interview wordt het vraaggesprek ontleed. 1 gast en drie vlijmscherpe interviewers. Wie de interviewers zijn, blijft tot op het podium geheim voor de gast. Het publiek weet naar welke antwoorden de interviewers vissen; de hoofdgast niet. Lukt het de interviewers om binnen de tijd onthullende antwoorden te ontlokken of de hoofdgast tot tranen te roeren? Wie heeft de "kunst van het interviewen" volledig onder de knie?

Operatie Interview kende al spannende, spraakmakende en ontroerde interviews. Zo werd burgemeester Eberhard van der Laan - tot zijn grote verrassing - ondervraagd door zijn eigen vrouw, ging Sylvana Simons de confrontatie aan met interviewer Wilfred Genee, en bekeerde Hedy d’Ancona topvrouw Neelie Kroes tot het feminisme.

De volgende editie van Operatie Interview is op 3 december met Guus Hiddink als hoofdgast.

Host: Martijn de Greve

Redactie: Merlijn Geurts


Inhoud

1.

De Balie

Deze organisatie organiseert debatten, seminars, theater- en filmvoorstellingen met betrekking tot culturele, sociale en politieke vraagstukken in Amsterdam. Door middel van deze activiteiten worden vele interessegebieden bestudeerd en bediscussieerd, zoals technologie, kunst, economie, de veranderende bevolkingssamenstelling, Europa etc. De Balie is open voor een breed publiek en voor alle soorten media.

De Balie is gevestigd in het voormalige gerechtshof aan het Leidseplein in Amsterdam, en is in 1982 opgericht. Voormalig PvdA-politicus Felix Rottenberg is mede-oprichter van de organisatie.

2.

Meer over...

Terug naar boven