r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

EU-parlement begint zitting met minuut stilte

maandag 11 september 2017, 17:42
Vlaggen voor het Europees Parlement

STRAATSBURG (ANP) - Het Europees Parlement is zijn plenaire zitting in Straatsburg begonnen met een minuut stilte. Dit was ter nagedachtenis van de slachtoffers van de '9/11'-aanslagen in de Verenigde Staten op 11 september 2001, precies zestien jaar geleden. Ook wilde parlementsvoorzitter Antonio Tajani de ,,onschuldige slachtoffers" van de orkanen van de afgelopen dagen met de minuut stilte eerbied bewijzen.

Tajani zei ,,het onmenselijke geweld" te veroordelen dat veel landen sinds de aanval op de Twin Towers in New York heeft getroffen, binnen en buiten de EU. ,,Elke aanslag maakt ons vastberadener om vereend op te treden tegen terreur. Wij zullen niet zwichten."

Tajani vroeg ook aandacht voor de recente natuurrampen ,,in deze verschrikkelijke zomer, tot en met gisteren." Hij doelde op de orkanen in het Caraïbische gebied en de Verenigde Staten, maar ook de aardbevingen en overstromingen in de EU. Onlangs besloot Brussel meer geld beschikbaar te stellen voor Europese regio's die worden getroffen.

Terug naar boven