r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Kees Lunshoflezing 2017, Den Haag

Nieuwspoort
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 22 november 2017 17:00
plaats Den Haag
locatie Internationaal perscentrum Nieuwspoort Toon locatie
organisatie Internationaal perscentrum Nieuwspoort

Op 22 november wordt de tiende Kees Lunshoflezing gehouden door Jozias van Aartsen.

Tijdens deze Lunshoflezing staat de omgang tussen (politieke) pers en politiek centraal. Tijdens dit tweede lustrum van de lezingencyclus, opgedragen aan de te vroeg overleden voorzitter van Nieuwspoort Kees Lunshof, politiek commentator en adjunct-hoofdredacteur van De Telegraaf, concentreren we ons op een thema, dat voor Lunshof van doorslaggevend belang was: politici benader je uiterst kritisch, maar altijd met respect en fatsoen.

Emile Bode, oud-chef van de parlementaire redactie van De Telegraaf en directe collega van Lunshof zal tijdens deze bijeenkomst enige persoonlijke herinneringen aan Lunshof met ons delen.

Jozias van Aartsen, voormalig fractievoorzitter voor de VVD in de Tweede Kamer, oud-minister van landbouw en buitenlandse zaken, voormalig topambtenaar en burgemeester van Den Haag, zal tijdens de Kees Lunshoflezing het genoemde thema nader beschouwen. Van Aartsen was vanaf april dit jaar tot half november waarnemend Commissaris van de Koning in Drenthe en is momenteel benoemd tot waarnemend burgemeester van Amsterdam.

Een panel van politieke journalisten zal met Van Aartsen discussiëren en hem nader aan de tand voelen over zijn inleiding, dit alles onder de vertrouwde en bezielende leiding van Max van Weezel.

Praktische informatie:

16:30 uur ontvangst

17:00 uur programma

Woord van welkom door Wilco Boom, voorzitter RvT Nieuwspoort

Herinneringen aan Kees Lunshof door Emile Bode

Kees Lunshoflezing door Jozias van Aartsen

18:00 uur Paneldiscussie onder leiding van Max van Weezel

18.30 uur informele voortzetting met borrel

Voor toegang kunt u hieronder gratis een ticket boeken zodat u bij de Kees Lunshoflezing aanwezig kunt zijn. Graag op 'betalen' drukken, ook al is het gratis, om alles goed af te ronden!

Tickets reserveren

 
 

Tickets

Prijs

Aantal

Poorterticket

Gratis

Tickets 1 2

Regulier ticket

Gratis

Tickets 1 2


Inhoud

1.

Internationaal perscentrum Nieuwspoort

Internationaal perscentrum Nieuwspoort vormt een ontmoetingsplek voor parlementaire pers, politici, voorlichters en lobbyisten en is een begrip in politiek Den Haag. Bij Nieuwspoort staat het vrije woord hoog in het vaandel. Nieuwspoort is dan ook bij uitstek een debatcentrum waar politici, journalisten, overheid en belangenbehartigers de degens kruisen. Nieuwspoort is gevestigd bij de Tweede Kamer in Den Haag.

Dankzij haar unieke positie, letterlijk in het centrum van de politieke macht, is Nieuwspoort betrokken bij vele initiatieven. Zo werkte Nieuwspoort mee aan de totstandkoming van ProDemos, voorheen Huis voor democratie en Rechtsstaat. In samenwerking met Haagsch College worden er regelmatig colleges en events georganiseerd. Nieuwspoort is ook actief voor Internationale Stad van de Vrede, waarbij het perscentrum onder andere intensief samenwerkt met de gemeente Den Haag. Daarnaast organiseert Nieuwspoort jaarlijks de Kees Lunshoflezing, waarmee Nieuwspoort een bijdrage wil leveren aan een open debatcultuur over de verhouding tussen politiek en journalistiek.

2.

Meer over...

Terug naar boven