r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Dag van de Stad, Utrecht

Utrecht Centraal
© Kevin Bergenhenegouwen / PDC
datum 30 oktober 2017 09:30 - 17:00
plaats Utrecht, Den Haag
locatie Werkspoorkathedraal Tractieweg 41 Toon locatie
aanwezigen J.H.C. (Jan) van Zanen, C.J.C.F. (Cyrille) Fijnaut, H. (Herman) Pleij e.a.
organisatie MKB-Nederland (MKB)

Datum:

Maandag 30 Oktober 2017

Tijd:

09.30 tot 17.00 uur

Locatie:

Werkspoorkathedraal

Tractieweg 41, 3534 AP Utrecht

Iedereen die in Nederland werkt aan de ontwikkeling van de stad en stedelijke regio’s komt bij elkaar op één dag. Dát is de Dag van de Stad op maandag 30 oktober in de Werkspoorkathedraal in Utrecht. De Dag van de Stad wil inspireren, informeren, agenderen, verbinden en bouwen met elkaar.

Driekwart van de inwoners van Nederland woont in grote of middelgrote steden. De bevolking neemt toe, naar verwachting met nog eens een miljoen mensen tot 2030. Dat biedt kansen, maar leidt ook tot steeds meer en grotere uitdagingen. Hoe zorgen we voor voldoende scholen, banen en zorg? Hoe zorgen we voor voldoende huizen en goede infrastructuur? En hoe maken we de steden tegelijkertijd ook nog eens veilig, duurzaam en klimaatbestendig? En hoe kunnen we daar samen aan bijdragen?

Toonaangevende sprekers in hun vakgebied hebben al toegezegd een bijdrage te leveren. Het gaat onder anderen om directeur Hans Mommaas van het Planbureau voor de Leefomgeving, landschapsarchitect Adriaan Geuze, urban planner Riek Bakker, historicus Herman Pleij, journalist Tracy Metz, hoogleraar Urban Futures Maarten Hajer en criminoloog Cyrille Fijnaut.

Schrijf snel in 

Het aantal kosteloze inschrijvingen is beperkt. Daarna betaalt u € 95,- voor het bijwonen van de Dag van de Stad. Schrijf dus vooral snel in!

Op de website www.dedagvandestad.nl vindt u alle informatie over het programma, de sprekers, de thema’s, inschrijfvoorwaarden en het inschrijfformulier

Voor meer informatie van MKB-Nederland en VNO-NCW:

Logo's partijen De Dag van Stad


Inhoud

1.

MKB-Nederland (MKB)

Deze vereniging is de grootste belangenbehartiger van kleine en middelgrote ondernemingen in Nederland. Bij Koninklijke Vereniging MKB-Nederland zijn ruim 150.000 bedrijven en instellingen aangesloten, via 135 branche-organisaties, 250 regionale ondernemingsverenigingen en duizenden rechtstreeks aangesloten ondernemers. De vereniging probeert door middel van lobbyen invloed uit te oefenen op regionale, nationale en Europese politieke besluitvorming.

2.

Meer over...

Terug naar boven