r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

H.J. Schoo-lezing met Sybrand Buma, Amsterdam

Amsterdam
© PDC
datum 4 september 2017 20:00
plaats Amsterdam
locatie De Rode Hoed Toon locatie
aanwezigen S. (Sybrand) van Haersma Buma e.a.
organisatie De Rode Hoed

TAGS: Lezing

De negende H.J. Schoo-lezing wordt gehouden door CDA-leider Sybrand Buma. In zijn lezing analyseert CDA-leider Sybrand Buma de herkomst van de spanningen in de Nederlandse samenleving en zet daar - terwijl de formatie nog gaande is - zijn expliciete visie tegenover. Welke weg dient Nederland in te slaan?

Sybrand Buma (1965) houdt de publiekslezing op uitnodiging van de redactie van Elsevier Weekblad, die de lezing jaarlijks organiseert aan het begin van het politieke seizoen. De H.J. Schoo-lezing is genoemd naar H.J. Schoo, de in 2007 overleden voormalige hoofdredacteur van Elsevier Weekblad, adjunct-hoofdredacteur van de Volkskrant en uitgever van Vrij Nederland en Opzij.

In zijn lezing analyseert CDA-leider Sybrand Buma de herkomst van de spanningen in de Nederlandse samenleving en zet daar - terwijl de formatie nog gaande is - zijn expliciete visie tegenover. Welke weg dient Nederland in te slaan?

Vorig jaar werd de H.J. Schoo-lezing gehouden door minister Edith Schippers. Eerdere sprekers waren onder anderen burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam, minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken en premier Mark Rutte.

Buma is sinds oktober 2010 fractieleider van het CDA in de Tweede Kamer en politiek leiden van zijn partij. In 2012 en 2017 (6 zetels winst) was hij lijsttrekker. In 2017 publiceerde hij het boek Tegen het cynisme. Voor een nieuwe moraal in de politiek.

Organisatie: Elsevier Weekblad i.s.m. Rode Hoed


1.

Meer over...

Terug naar boven