r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Bijeenkomst: Eén jaar na het Pact van Amsterdam, Utrecht

Utrecht Centraal
© Kevin Bergenhenegouwen / PDC
datum 4 juli 2017 13:30 - 17:00
plaats Utrecht
organisatie Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG)

De bijeenkomst ‘Eén jaar na het Pact van Amsterdam: de staat van de Stad in de EU’ gaat over de eerste resultaten van het Pact van Amsterdam: de Europese Agenda Stad. U hoort over de 12 thematische partnerschappen en de strategie van Nederland om de Europese Agenda Stad te benutten en te ontwikkelen.

Naast een terugblik op de eerste resultaten wordt ook vooruit gekeken naar de toekomstige positie van steden in de Europese beleidsarena. Sprekers zijn onder meer: Jan van Zanen (voorzitter VNG en burgemeester Utrecht), Nicolaas Beets (speciaal gezant voor de Europese Agenda Stad) en de coördinatoren van de partnerschappen.

Locatie en tijd

Jaarbeurs Utrecht, van 13.30 tot 17.00 uur

Doelgroep

Vertegenwoordigers van Nederlandse steden, departementen en andere overheden, kennisinstellingen en maatschappelijke organisaties

Kosten

Geen

Aanmelden

Via de website van Platform31

Meer informatie

Europese Agenda Stad


Inhoud

1.

Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG)

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten, afgekort VNG, is een belangenbehartiger van alle gemeenten in Nederland. Ze heeft tot doel om de trend te bepalen in binnenlands bestuur en zichtbaar resultaat te behalen voor de gemeentelijke raad, college en ambtenaren.

2.

Meer over...

Terug naar boven