r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

NGIZ Zuid | Academisch Genootschap | Het Populisme als politiek stroming | Koen Vossen, Nijmegen

Radboud Universiteit Nijmegen
datum 23 maart 2017 08:00 - 28 maart 2017 22:00
plaats Nijmegen
locatie Radboud Universiteit Nijmegen Toon locatie
organisatie Nederlands Genootschap voor Internationale Zaken (NGIZ)

Sinds de Amerikaanse verkiezingsstrijd kun je er niet meer omheen. Populisme is de nieuwste trend in de politiek. ‘Het volk’ wil dit, ‘het volk’ wil dat. Je zou bijna vergeten dat het populisme letterlijk zo oud is als de weg naar Rome. In de Romeinse Senaat zat al een populistische fractie, die verkondigde ‘het volk’ te vertegenwoordigen tegenover de meer deftige fracties.

Het optreden als spreekbuis van de ‘gewone man’ is bij het populisme een constante. Andere zaken die het populisme kenmerken zijn een afkeer van de elite, de roep om sterk leiderschap en het zich afzetten tegen andere groepen in de samenleving.

Over dit en nog tal van andere zaken zal op donderdag 23 maart dr. Koen Vossen een lezing houden bij het Academisch Genootschap. Koen is een politiek historicus, zelfstandig publicist en parttime medewerker aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij publiceert regelmatig in de Groene over ontwikkelingen in de vooral rechter vleugel in de politiek.

Aanmelden via de website van het AG. Toegang € 5.

  • Lezing Populisme

    23 maart 2017 - 28 maart 2017

    08:00 - 22:00

Locatie

Locatie(s) Academisch Genootschap Eindhoven

Venue Website: http://www.ag-eindhoven.nl

Adres

Parklaan 93, 5613 BC, Eindhoven, Zuid-Holland, Nederland


Inhoud

1.

Nederlands Genootschap voor Internationale Zaken (NGIZ)

Sinds 1945 bestaat er een Nederlands Genootschap voor Internationale Zaken (NGIZ) dat onder meer via lezingen en debatten zo veel mogelijk mensen informatie wil geven over internationale aangelegenheden.

Het NGIZ werkt samen met andere organisaties op het gebied van internationale betrekkingen, stimuleert wetenschappelijk onderzoek door vestiging van (drie) bijzondere leerstoelen en looft een prijs uit voor universitair onderzoek naar internationale onderwerpen.

2.

Meer over...

Terug naar boven