r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

De Grote Formatieshow, Amsterdam

deBALIE in Amsterdam
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 9 juni 2017 20:00
plaats Amsterdam
locatie De Balie Toon locatie
aanwezigen F.W. (Frans) Weisglas, C.C. (Carla) van Baalen, W. (Wouke) van Scherrenburg e.a.
organisatie De Balie

Linksom, rechtsom, minderheidskabinet, nieuwe verkiezingen? De SP sluit de VVD uit, D66 weigert met de Christenunie te onderhandelen, de PvdA wil sowieso niet, van GroenLinks moeten CDA en VVD bewegen. De VVD sluit naar eigen zeggen niemand uit terwijl ze weigert met de PVV te praten. En het CDA, ja, welke rol speelt het CDA hier eigenlijk in? Edith Schippers geeft haar opdracht terug, wordt opnieuw informateur en loopt opnieuw vast. Een impasse, maar ‘het land moet worden geregeerd’, dus oud-gediende Herman Tjeenk Willink wordt ingevlogen. De verwachtingen zijn hoog: kan deze Minister van Staat de impasse doorbreken?

Hoe nu verder? Met Frans Weisglas (VVD, oud-voorzitter van de Tweede Kamer), Carla van Baalen (hoogleraar Parlementaire Geschiedenis) en Wouke van Scherrenburg (journalist) kijken wij mee naar de formatie. Hoe democratisch is ons formatieproces? Is de verkenner werkelijk een toegevoegde waarde nu de Koning het formatieproces niet meer van dichtbij kan volgen? En wat hebben de ministers nog te zeggen, aangezien zij pas worden benoemd als dat formatie voltooid is en het regeerakkoord ondertekend?

Martijn de Greve, onder meer bekend van Politieke Junkies, zal de avonden modereren.


Inhoud

1.

De Balie

Deze organisatie organiseert debatten, seminars, theater- en filmvoorstellingen met betrekking tot culturele, sociale en politieke vraagstukken in Amsterdam. Door middel van deze activiteiten worden vele interessegebieden bestudeerd en bediscussieerd, zoals technologie, kunst, economie, de veranderende bevolkingssamenstelling, Europa etc. De Balie is open voor een breed publiek en voor alle soorten media.

De Balie is gevestigd in het voormalige gerechtshof aan het Leidseplein in Amsterdam, en is in 1982 opgericht. Voormalig PvdA-politicus Felix Rottenberg is mede-oprichter van de organisatie.

2.

Meer over...

Terug naar boven