r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Ombudsman EU onderzoekt kwestie-Barroso

dinsdag 28 februari 2017, 14:01

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie heeft nog altijd geen officieel oordeel naar buiten gebracht over de baan van oud-commissievoorzitter José Manuel Barroso bij de Amerikaanse bank Goldman Sachs. Reden voor Europees Ombudsman Emily O'Reilly een onderzoek in te stellen.

Het ethische comité van de Europese Commissie oordeelde vorig jaar oktober dat Barroso de gedragscode niet had overtreden, omdat hij de ‘afkoelingsperiode’ van achttien maanden in acht had genomen. Wel erkende het comité dat de EU reputatieschade heeft opgelopen. O’Reilly zei destijds twijfels te hebben bij de diepgang van het onderzoek.

Kwade oud-commissiewerknemers dienden begin deze maand een klacht in bij de ombudsman. Zij willen een grondiger onderzoek naar hoe de commissie is omgegaan met hun klachten over de volgens hen schandalige overstap van Barroso. O’Reilly liet dinsdag weten dat verzoek in te willigen. Zij wil voor eind maart een reactie van de commissie. Die is bereid mee te werken, aldus een woordvoerder.

Terug naar boven