r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Politiek Café De Rode Werf, Amsterdam

datum 6 maart 2017
plaats Amsterdam
locatie Pension Homeland Toon locatie
aanwezigen J.L. (Hans) Spekman, M.H. (Max) van Weezel, Th.H. (Thomas) von der Dunk, I.M. (Ilco) van der Linde e.a.
organisatie Partij van de Arbeid (PvdA)

Maandag 6 maart

Politiek Café De Rode Werf

De toekomst: Basisinkomen ramp of onvermijdelijk? Innovaties in campagnevoeren: de kracht van apps, virals en sociale media.

Met:

 • · 
  Hans Spekman, Johan Luijendijk, Bas Jacobs, Ilco van der Linde, Ruben Treurniet (oprichter van waaromkiesjij.nl).
 • · 
  Column: Thomas von der Dunk, Gespreksleider: Max van Weezel.

Thema:

 • · 
  Deze avond kijken we naar nieuwe en innovatieve ideeen: Basisinkomen. Een oud? Of nieuw idee? Is het juist liberaal? of heel sociaal? Rampzalig of Onvermijdelijk?
 • · 
  En natuurlijk de campagne: Welke innovaties spelen hier? Wat is de kracht van apps, virals en sociale media?Met landelijk Partijvoorzitter Hans Spekman, Kandidaat Kamerlid,Ilco van der Linde zal zijn nieuwe App demonstreren. En hoe breekt “waaromkiesjij.nl” jou door je eigen “bubble’ heen?

Locatie: Pension Homeland, Marineterrein, Kattenburgerstraat nr.5 Amsterdam

Datum: Maandag 6 maart, aanvang: 20:00 uur

————————————————————

 • 1) 
  Basisinkomen; Rampzalig of Onvermijdelijk?!

Gasten/sprekers

 • · 
  Johan Luijendijk, initiatiefnemer basisinkomen 2018
 • Bas Jacobs, econoom, politieke economie, Erasmus Universiteit

Jarenlang slechts een droom voor idealisten. Zelden serieus genomen. Maar sinds de robotisering gonst het idee van een universeel, onvoorwaardelijk inkomen voor iedereen.

Een groeiend aantal voorstellen en voorzichtige start met daadwerkelijke experimenten van ‘gratis geld’ met als doel de ongelijkheid te bestrijden.

Wat is eigenlijk een basisinkomen? Wat gebeurt er met mensen zonder prikkel tot betaalde activiteit? Wat zijn de economische en sociale effecten ervan? Wordt de tweedeling eigenlijk wel kleiner of misschien juist zichtbaar en groter?

Er zijn heel veel onduidelijkheden en heel veel vragen. Onze sprekers zullen het onderwerp op zoveel mogelijk aspecten bespreken.

U bent in de gelegenheid vragen te stellen en een eigen idee te vormen.

———————————————————-

Pauze

Column door Thomas von der Dunk over de aankomende verkiezingen.

———————————————————-

 • 2) 
  Innovaties in de campagne:

Gasten/sprekers

 • Ilco van der Linde, PvdA kandidaat nr 19, net als eerste kandidaat een eigen APP gelanceerd.
 • Ruben Treurniet, een van de oprichters van waaromkiesjij.nl
 • Hans Spekman, landelijk partijvoorzitter PvdA

Verkiezingen, campagne en strategie. Ilco van der Linde heeft net als eerste politiek-kandidaat een eigen APP gelanceerd. Daarnaast zitten we allemaal in onze eigen “bubble”. Maar, wie zit in welke bubble? En hoe breek je daar doorheen? We spreken met de oprichters van waaromkiesjij.nl en hoe die op verschillende manieren naar het kiezen en naar de kiezers te kijken. Wat kiest Nederland op 15 maart? Dit alles kunnen we meegeven aan Partijvoorzitter Hans Spekman, die ook aan deze ronde zal deelnemen. Wat zal men hem, - en ons-, deze avond kunnen meegeven ?

Datum: 6 maart 2017

Tijd: 20.00 uur - 22.00 uur

Locatie: Pension Homeland, Marineterrein, Kattenburgerstraat nr.5

Voorzitter: M.H. (Max) van Weezel

Columnist: Thomas von der Dunk

Sprekers: Hans Spekman Johan Luijendijk, Bas Jacobs, Ilco van der Linde, Ruben Treurniet

www.derodewerf.nl

Algemeen; Politiek Café de Rode Werf

Politiek en discussie zijn de ingrediënten van de Rode Werf. We nodigen sprekers van binnen en buiten de PvdA uit. Zij gaan de discussie aan met het publiek over een actueel politiek thema. Eens of oneens.. Kom langs en discussieer mee!

De Rode Werf is een initiatief van de PvdA Amsterdam. De redactie echter is volstrekt onafhankelijk, en we schuwen het debat niet, moedigen het juist aan. Het mag juist schuren.


Inhoud

1.

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. Politiek leider is sinds 9 december 2016 Lodewijk Asscher, die Diederik Samsom bij de verkiezing van lijsttrekker versloeg. De partij werd opgericht in 1946 als een voortzetting van de vooroorlogse Sociaal-Democratische Arbeiders Partij (SDAP), de Vrijzinnig-Democratische Bond (VDB) en de Christelijk-Democratische Unie (CDU).

De PvdA heeft bij de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 een verlies geleden van 29 zetels en ging terug van 38 naar 9 zetels. De partij heeft acht zetels in de Eerste Kamer.

2.

Meer over...

Terug naar boven