r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Het Groene Verkiezingsdebat, Amsterdam

Amsterdam
© PDC
datum 19 februari 2017 15:00 - 17:00
plaats Amsterdam
locatie Rode Hoed, Keizersgracht 102, Amsterdam. Toon locatie
aanwezigen E. (Esther) Ouwehand, E.M.A. (Eric) Smaling, L.E.M. (Louise) Vet, S. (Stientje) van Veldhoven-van der Meer, A.H. (Agnes) Mulder, R.J. (Remco) Dijkstra, S.C. (Suzanne) Kröger, Th. (Theun) Wiersma, K.A.E. (Kirsten) van den Hul e.a.
organisatie De Rode Hoed

Tijdens ‘Het Groene Verkiezingsdebat’ krijgen woordvoerders van de politieke partijen die vertegenwoordigd zijn in het parlement de kans om voor een breed publiek de degens te kruisen over de beleidsvoornemens op het gebied van duurzaamheid, milieu en natuur. Enkele groene experts uit onderzoek en bedrijfsleven verzorgen korte inleidingen op een aantal thema’s, zoals biodiversiteit, natuurbeheer, dierenwelzijn en landbouw. Dit zijn Louise Vet, professor Evolutionaire Ecologie (WUR) en directeur van het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW). EnJohan van de Gronden, bestuurslid IUCN NL. De presentatie van het debat ligt in handen van Jort Kelder.

De kern van het debat draait om de vraag:'Gaat Nederland de komende regeringsperiode ook ten groene veranderen?'. In vrijwel alle verkiezingsprogramma’s staan ambities over thema’s als duurzaamheid, natuurbeheer, klimaat, grondstoffen, energie. Maar hoe concreet en ambitieus zijn de ideeën van de politici? Willen de partijen het ook echt, of zijn het mooie woorden die bij de eerste economische tegenwind weer verwaaien? Dit is de kans om te horen wat politici echt willen doen voor de toekomst van de natuur.

Naturalis Biodiversity Center is het nationale onderzoekscentrum op het terrein van de biodiversiteit en het Rijksmuseum voor natuurlijke historie. IUCN NL is de Nederlandse tak van de International Union for Conservation of Nature, ‘s werelds grootste en oudste unie voor natuurbescherming.

Esther Ouwehand gaat namens de PvdD in debat met Kirsten van den Hul (PvdA), Eric Smaling (SP), Suzanne Kröger (GroenLinks), Stientje van Veldhoven (D66), Remco Dijkstra (VVD), Theun Wiersma (50PLUS) en Agnes Mulder (CDA).

Kaarten zijn voor €5,- hier te koop.

Meer informatie


1.

Meer over...

Terug naar boven