r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Politiek café de Rode Werf: verkiezingseditie, Amsterdam

datum 6 februari 2017 20:00 - 22:00
plaats Amsterdam
locatie Keizersgracht 102 Toon locatie
aanwezigen N. (Nevin) Özütok, M.L. (Mei Li) Vos, J.P. (Peter) Kwint, L.F. (Lodewijk) Asscher, G.J. (Gijs) van Dijk, E. (Emre) Ünver, I.M. (Ilco) van der Linde, M. (Mirthe) Biemans, B. (Bas) van Drooge e.a.
organisatie Partij van de Arbeid (PvdA)

Ronde 1: Alle Amsterdamse Kandidaten PvdA: Voor welk Nederland staan we?

Alle Amsterdamse Tweede Kamer kandidaten van de PvdA zullen zich kort presenteren en het publiek kan ze vragen stellen. Een unieke gelegenheid om persoonlijk kennis te maken en te horen waar elke kandidaat voor staat en voor gaat.

Ilco van der Linde (19),

Mirthe Biemans (30),

Mei Li Vos (32),

Bas van Drooge (35),

Emre Ünver (37),

Tamar Schrofer (46),

Thomas Ronnes (61),

Fred Cohen (65),

Denise Klomp (70)

Sandra Doevendans (74)

De unieke en waarschijnlijk enige kans om alle kandidaten op dezelfde avond bijeen te zien, te kunnen spreken en vragen te stellen en meer te weten te komen over hun plannen en ambities.

Ronde 2: Verkiezingsdebat: PvdA, GroenLinks en SP

Samen werken op links, onmisbaar voor waardig werk?

Gijs van Dijk (PvdA nr. 5),

Nevin Özütok(GL, nr 12)

Peter Kwint (SP, nr 8)

Zij zijn vanavond ook onze gasten. Met deze drie linkse partijen gaan we nader in op voorstellen voor goed, eerlijk en waardig werk in het Nederland van 2017 en daarna. Voor welk Nederland staan we?

Zaterdag 21 januari noemde Lodewijk Asscher al dat hij afspraken wil maken met de andere progressieve partijen over de arbeidsmarkt. “Mensen voelen onzekerheid en dat neem je niet weg door op links te hakketakken”. En als we op links hierop samen willen optrekken, hoe kunnen we dat de komende weken in de verkiezingen handen en voeten geven? Hoe voorkom je dat de kiezer straks uitsluitend nog denkt een keuze te hebben tussen VVD en PVV, en dat je door rechts zult worden weggespeeld? Heb jij hier een mening over? Kom ook en discussieer mee!


Inhoud

1.

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. De partij werd opgericht in 1946 als een voortzetting van de vooroorlogse Sociaal-Democratische Arbeiders Partij (SDAP), de Vrijzinnig-Democratische Bond (VDB) en de Christelijk-Democratische Unie (CDU). De huidige politiek leider is Lilianne Ploumen.

2.

Meer over...

Terug naar boven