r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Democratisch Nederland?, Amsterdam

datum 27 februari 2017 19:30
plaats Amsterdam
locatie De Rode Hoed Toon locatie
aanwezigen R.H.A. (Ronald) Plasterk, K.P.S.S. (Koen) Vossen, T.M. (Tanja) Jadnanansing, S.L. (Sarah) de Lange e.a.
organisatie De Rode Hoed

Op 15 maart zijn er verkiezingen voor de Tweede Kamer. Maar wat een hoogtijdag moet zijn voor onze democratie lijkt een verplicht nummer geworden. De vraag of we nog geloven in onze democratie wordt steeds vaker en met steeds meer nadruk gesteld. Op 27 februari gaan we op zoek naar een antwoord op die vraag.

Onder leiding van Tanja Jadnanansing gaan we in gesprek met historicus Koen Vossen over het democratisch gehalte van de PVV, met politicologe Sarah de Lange over het belang van de politieke partij en met de jonge denkers Bart Verheijen en Pol van de Wiel over de betekenis en het belang van het begrip democratie. Minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk sluit de avond af met een analyse van de toekomst van democratisch Nederland.

Geloven in de democratie is de eerste van een serie van drie conferenties van de Banning Vereniging over de stand van onze democratie.

Toegang is gratis voor leden van de vereniging, zij kunnen zich HIER aanmelden. Overige belangstellenden betalen 5 euro. Kaartjes zijn te koop bij De Rode Hoed.


1.

Meer over...

Terug naar boven