r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Politiek cafe De Rode Werf: Belastingontwijking en Verkiezingen en Campagne, Amsterdam

Amsterdam
© PDC
datum 14 november 2016 20:00 - 23:00
plaats Amsterdam
locatie Kattenburgerstraat 5 Toon locatie
organisatie Partij van de Arbeid (PvdA)

Maandag 14 november is het weer zover! Nieuw politiek café De Rode Werf!

Met: Caesar Bast (Voorzitter NJR), Ewald Engelen (Financieel Geograaf), Andre Krouwel (ontwikkelaar KiesCompas), Carolien de Heer(Gemeenteraadslid PvdA Amsterdam), Gerard Bosman (voorzitter PvdA-Ridderkerk) en Thomas von der Dunk (columnist) olv Max van Weezel (Journalist)

Deze avond hebben we 2 interessante onderwerpen centraal staan:

Aanpak Brievenbusfirma’s:

Carolien de Heer heeft een sterk betoog gehouden in de gemeenteraad over de aanpak van brievenbusfirma’s in Amsterdam en kreeg er in de Gemeenteraad ook de partijen achter!

Maar stopt het hier wel mee? Of is er meer aan de hand? Carolien de Heer gaat met Financieel Geograaf Ewald Engelen hierover in gesprek.

Aankomende Verkiezingen:

Voorts komen de Tweede Kamerverkiezingen er aan:

Samen met Gerard Bosman (Voormalig Kandidaat-lijsttrekker en initiatiefnemer van de PvdA beweging Linksom!) Caesar Bast (voorzitter NJR ( Nationale JeugdRaad), en Andre Krouwel (ontwikkelaar van het Kieskompas) kijken we naar de toekomst van de aankomende campagnestrijd!

Uiteraard zal ook Thomas von der Dunk zijn column uitspreken en zal Max van Weezel het gesprek leiden.

Heel graag tot maandag!


Inhoud

1.

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. Politiek leider is sinds 9 december 2016 Lodewijk Asscher, die Diederik Samsom bij de verkiezing van lijsttrekker versloeg. De partij werd opgericht in 1946 als een voortzetting van de vooroorlogse Sociaal-Democratische Arbeiders Partij (SDAP), de Vrijzinnig-Democratische Bond (VDB) en de Christelijk-Democratische Unie (CDU).

De PvdA heeft bij de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 een verlies geleden van 29 zetels en ging terug van 38 naar 9 zetels. De partij heeft acht zetels in de Eerste Kamer.

2.

Meer over...

Terug naar boven