r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Oud-klimaatcommissaris EU gaat VW adviseren

donderdag 29 september 2016, 16:21

BRUSSEL/ROME/PARIJS (ANP) - Voormalig Europees commissaris voor klimaat Connie Hedegaard gaat automobielconcern Volkswagen adviseren over duurzame mobiliteit, milieubescherming en sociale verantwoordelijkheid. De stap van de Deense politica, die van 2010 tot 2014 lid van de Europese Commissie was, zorgt her en der voor opgetrokken wenkbrauwen.

In Brussel, maar ook in Franse en Italiaanse media, werd donderdag een verband gelegd met de omstreden functie bij Goldman Sachs van haar ex-baas, toenmalig commissievoorzitter José Manuel Barroso. En ook de naam Neelie Kroes valt naar aanleiding van de niet-gemelde band van deze EU-commissaris Mededinging in de commissie-Barroso met een offshorefirma op de Bahama's.

De Europese Commissie liet donderdag weten dat Hedegaard de verplichte ,,afkoelingsperiode'' van achttien maanden in acht heeft genomen en ze dus niet om toestemming hoefde te vragen.

De Europese lobbywaakhond CEO stelt dat Volkswagen Hedegaard wil gebruiken om het door het dieselschandaal geschonden imago van het Duitse bedrijf op te poetsen.

Terug naar boven