r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Debat over Oekraïne-referendum, Leiden

Stadhuis van Leiden
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 31 maart 2016 19:00 - 16:00
plaats Leiden
locatie Kamerlingh Onnes Gebouw, Steenschuur 25, zaal c131 Toon locatie
aanwezigen E.B. (Bastiaan) van Apeldoorn e.a.
organisatie Socialistische Partij (SP)

Op 6 april mag Nederland weer naar de stembus. Dit keer niet voor een verkiezing, maar voor een referendum. De Nederlandse bevolking mag zich uitspreken over het associatieverdrag van de Europese Unie met Oekraïne.

Ben jij benieuwd wat dit verdrag nou écht betekent? Wil jij op 6 april een bewuste keuze voor ‘ja’ of ‘nee’ maken? Kom dan naar hét debat over dit referendum van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid. Het Europa Instituut van de Faculteit en de Juridische Faculteitsvereniging Grotius organiseren op 31 maart 2016 een groot debat over dit referendum.

Guillaume Van Der Loo (Universiteit Gent) zal een introductie geven over het associatieverdrag. Vervolgens zullen Thierry Baudet (Forum voor Democratie), Michiel van Hulten (Stem voor Nederland), Bastiaan van Apeldoorn (Eerste Kamerlid SP) en Kees Verhoeven (Tweede Kamerlid D66) met elkaar en de zaal in debat gaan. Het debat wordt geleid door prof. Voermans.


Inhoud

1.

Socialistische Partij (SP)

De SP is een socialistische, eurosceptische partij. De partij werd opgericht in 1972 en kent vooral een sterke lokale, actiegerichte basis. De SP wil 'een samenleving waarin menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit voorop staan'.

Bij de Tweede Kamerverkiezingen van 12 september 2012 haalde de SP, eveneens als in 2010, vijftien zetels. In 2006 was dat aantal nog 25. De SP maakt deel uit van de oppositie. De partij heeft vier zetels in de Eerste Kamer.

2.

Meer over...

Terug naar boven