r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Politiek café Rode Werf: ‘Nederland als voorzitter van de EU’ met Paul Tang, Amsterdam

Amsterdam
© PDC
datum 11 januari 2016 20:00
plaats Amsterdam, Amsterdam
aanwezigen P.J.G. (Paul) Tang, M.H. (Max) van Weezel, Th.H. (Thomas) von der Dunk e.a.
organisatie Partij van de Arbeid (PvdA)

Nederland zal de komende 6 maanden voorzitter zijn van de EU. Maar wat betekent dat? Welke kansen moeten we vooral niet laten lopen? En waar gaan we met de EU vooral op botsen? Wat moeten we vooral niet vergeten?

Omdat Amsterdam niet alleen gastheer is, maar ook haar eigen EU-beleid heeft, willen we ook graag weten waar de stad op gaat inzetten. Een belangrijk speerpunt zal de Urban Agenda zijn: € 371 miljoen die de EU beschikbaar gaat maken onder het Nederlands voorzitterschap. Bedoeld voor grote Europese steden op gebied van groei, werk en innovatie.

Hoe gaat Amsterdam dat invullen? Betekent innovatie alleen iets voor bedrijven, slimme ondernemers en hoogopgeleiden? Hoe krijg je iedereen mee? Gaan we er eigenlijk wel iets van merken?

Met:

  • Paul Tang, Delegatieleider PvdA in Europees Parlement
  • Ger Baron, Chief Technology Officer van de stad Amsterdam
  • Dennis Boutkan, Gemeenteraadslid PvdA, Werk en Inkomen
  • Thomas von der Dunk, Columnist Volkskrant
  • Max van Weezel gespreksleider

Pension Homeland Gebouw 006, Kattenburgerstraat 5, 1018 Amsterdam

Aanvang: 20:00 uur (inloop vanaf 19:30)

www.derodewerf.nl


Inhoud

1.

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. Politiek leider is sinds 9 december 2016 Lodewijk Asscher, die Diederik Samsom bij de verkiezing van lijsttrekker versloeg. De partij werd opgericht in 1946 als een voortzetting van de vooroorlogse Sociaal-Democratische Arbeiders Partij (SDAP), de Vrijzinnig-Democratische Bond (VDB) en de Christelijk-Democratische Unie (CDU).

De PvdA heeft bij de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 een verlies geleden van 29 zetels en ging terug van 38 naar 9 zetels. De partij heeft acht zetels in de Eerste Kamer.

2.

Meer over...

Terug naar boven