r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

NOS-Met Het Oog Op Morgen

Met het Oog op Morgen
datum 19 augustus 2015 23:00 - 23:59
zender NPO Radio 1
aanwezigen J.J. (Joost) Lagendijk, M.H. (Max) van Weezel e.a.
organisatie Nederlandse Omroep Stichting (NOS)

De tijd voor president Erdogan om een nieuwe regering te vormen is bijna voorbij. Zelf zinspeelde hij vandaag op nieuwe verkiezingen. Maar of dat hem zoden aan de dijk zet. Max van Weezel vraagt het aan oud-europarlementarier Joost Lagendijk.(foto: epa)

Massoud Barzani is sinds 2005 de leider van de autonome regio van Iraaks Koerdistan. Wettelijk gezien moet hij het stokje overgeven, maar gaat dat niet doen. Journalist Judit Neurink over het gevaar van een familiedictatuur. (foto: AFP)

Een geschil met je buren kan uit de hand lopen. Een Amsterdammer heeft op Facebook een oproep geplaatst om zijn buurvrouw om te leggen. Hoe krijg je deze geest weer in de fles? Bender London is directrice van BeterBuren en probeert een paar tips te geven.

Nederland was gisteren en vandaag op bezoek bij het Comité tegen Rassendiscriminatie van de Verenigde Naties in Geneve. Er kwamen allerlei onderwerpen aan bod. Etnisch profileren door de Nederlandse politie. Detentie van asielzoekers, óók kinderen. En - onvermijdelijk - Zwarte Piet.

De autobiografie van Oliver Sacks komt morgen uit in de Nederlandse vertaling. Het verhaal van het leven van een bijzondere man, van body builder tot stoere rider op een motor tot junkie tot wetenschapper!Wetenschapsjournalist Ranne Hovius heeft het boek al gelezen.


1.

Meer over...

Terug naar boven