r google-plus facebook twitter linkedin2 nujij M Monitor Nieuwsbrief pdclogo man met tas twitter boek

Rutte opent OESO-bijeenkomst in Parijs

woensdag 3 juni 2015, 3:00

DEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte opent woensdag een bijeenkomst met ministers van de landen van de OESO, de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling. Nederland is voorzitter van de vergadering, die woensdag en donderdag in Parijs plaatsvindt. Rutte gaat daarnaast aan het begin van de avond naar het Élysée voor een gesprek met de Franse president François Hollande en de Franse premier Manuel Valls.

De ministeriële OESO-bijeenkomst gaat vooral over de vraag hoe investeringen door overheden en bedrijven duurzame groei en werkgelegenheid kunnen aanjagen. Rutte is er alleen woensdag bij.

Naast de premier zijn namens het kabinet ook de ministers Henk Kamp (Economische Zaken), Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) en Melanie Schultz (Infrastructuur en Milieu) aanwezig.

De OESO werd in 1961 opgericht door achttien Europese landen, plus de Verenigde Staten en Canada. Inmiddels zijn 34 (rijkere) landen lid. Er wordt vooral over sociaal en economisch beleid gesproken.

Terug naar boven